Annonce
Ugeavisen Ribe

Sommerhusejer på Mandø håber på støtte til Vadehavsøen

Lars ”Mandø” Andersen håber på, at Mandø får en permanent støtte fremover. Han er selv ejer af dette hus, hvor den ene halvdel udlejes til turister, mens de selv bruger den anden halvdel.
Der er flere sommerhusejere og ildsjæle på Mandø, der ser frem til en eventuel permanent støtte til de danske småøer.
Annonce

Mandø: Det er ikke alle i Ribe, der ved hvem Lars Andersen er, men Lars ”Mandø” ved de fleste hvem er.

Lars er opvokset på den lille Vadehavsø, men bor i dag i Øster Vedsted. Dog har han og ægtefællen Mona stadig et sommerhus på Mandø, som de lejer ud. Derfor er Lars Andersen naturligvis glad for, at der er mulighed til en bedre støtte til de små øer.

- Vi lejer den ene halvdel af vores hus på Mandø ud til turister, mens vi selv bruger den anden halvdel. Vi har klart kunnet mærke, at der har været ekstra stor rift om at leje huset i år, siger Lars ”Mandø” Andersen.

De udlejer huset via deres egen hjemmeside, via et bureau og via et tysk udlejningsselskab.

- Vi har stor glæde af at leje huset ud uden for højsæsonen, og vi kan se, at der specielt i marts og april og september og oktober er mange fulgekiggere, som bruger vores hus. Vi har naturligvis været glade for, at der har været et større fradrag i år, og det vil naturligvis glæde os, hvis den ordning blev permanent, som nogle af partierne ønsker, siger Lars ”Mandø” Andersen.


Vi har naturligvis været glade for, at der har været et større fradrag i år, og det vil naturligvis glæde os, hvis den ordning blev permanent som nogle af partierne ønsker.

Lars ”Mandø” Andersen.


Lars er forundret over, at der ikke kom støtte til overfarten til Mandø, som der gjorde mange andre steder i Danmark.

- Hvis der var kommet støtte til Mandøbusserne, ville det helt sikker have betydet, at gæsterne ville have brugt flere penge til andre ting på øen.

Annonce

Brug for flere sommerhuse

Lars "Mandø" Andersen forestiller sig, at flere sommerhuse til udlejning kunne være til gavn for øen, men det skal ikke ske for enhver pris.

- De fleste sommerhuse der udlejes på Mandø er egentlig helårshuse, som de har overtaget efter familierne. Jeg tror godt, at vi kunne bruge 10 sommerhuse mere på Mandø, men vi skal stadig værne om øens værdier, og der er ikke nogen, der ønsker at Mandø bliver overbefolket. Der har virkelig været mange mennesker på Mandø i år, men jeg har ikke oplevet, at det var for voldsomt. Mandøbusserne har været fyldte, men det er jo primært endagsturister. Dem der lejer sommerhus på Mandø kommer selv kørende i bil.

- Men jeg tror, at det større fradrag vil få flere til at leje deres sommerhus ud, siger han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce