Annonce
Ugeavisen Ribe

Spændende hvalfestival for hele familien i Gram

En af aktiviteterne med hvalfestivallen i Gram er muligheden for at lave sin egen gibsafstøbning af hvalknogler. Pressefoto
Annonce

Gram: Er du interesseret i natur og ikke mindst havenes mastodonter, hvalerne?

Så vil et besøg i Gram Lergrav i weekenden den 19.-20. september være en helt oplagt aktivitet.

Her står den nemlig på naturvidenskabelig hvalfestival for hele familien. Programmet er spækket med aktiviteter for både store og små. Man kan komme helt tæt på hvalerne med et sæt VR-briller på, man kan gå på jagt efter interessante fossiler fra fortiden og meget andet.

- Vi dyrker hvaltemaet i Gram, fordi vi med jævne mellemrum gør spektakulære hvalfund af uddøde hvalarter i Gram Lergrav, som er en åbning ned i den 10 mio. år gamle havbund. Flere af hvalfossilerne i museets udstilling er helt unikke og findes ikke tilsvarende andre steder i verden, fortæller Mette Elstrup Steeman, der er Museum Sønderjyllands fossilekspert.

Hvalfestivalen formidler viden om hvaler på en sjov og aktiv måde, hvor deltagerne får viden om både fortidshvalerne fra Gram Lergrav og nulevende hvalers forunderlige levevis, måder at finde føde på og deres kommunikation. I år har Museum Sønderjylland med støtte af Nordea-fonden fået mulighed for at skabe flere og endnu bedre formidlingsaktiviteter.

Hvalfestivalen foregår begge dage fra 10-17. Man kan se det fulde program kan ses på msj.dk, hvor man også skal booke sin tid på forhånd til aktiviteten med VR-briller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce