Annonce
Ugeavisen Ribe

Specialelever i Ribe har brug for mere plads

En del af de børn, der er tilknyttet specialundervisningstilbuddet i Ribe, har deres daglige gang på Vittenbergskolen Ribe. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Børn med fysiske og psykiske vanskeligheder på Specialundervisningscenteret i Ribe mangler akut mere plads. Håbet er, at de alle kan samles i nye bygninger ved Vittenbergskolen.

Ribe: I en årrække har de børn, der er tilknyttet Esbjerg Kommune specialundervisningscenter i Ribe været delt på to lokationer - på Vittenbergskolen samt på Kastanie Alle 21. På det seneste har man tilmed været nødsaget til at gøre brug af midlertidige lokaler på Bøge Alle til de elever med de mest komplekse problemstillinger.

Den mulighed udløber til juli, og derfor er der akut behov for både en kortsigtet og langsigtet løsning for at imødekomme pladsudfordringerne. Et stigende antal børn, der er tilknyttet specialundervisningscentret, har nemlig behov for så massiv voksen-kontakt, at centeret ikke mere har den plads, opgaven kræver.

- Nogle af eleverne skal skærmes meget fra omgivelserne. Vi skal forsøge at skabe rammerne, så vi kan levere en tilstrækkelig pædagogisk kvalitet, siger skoleleder på Vadehavsskolen, Anita Kallesøe, der tilføjer, at man i den senere tid har modtaget flere elever med behov for særlig støtte.

To løsninger

Skolen har selv foreslået to scenarier vedrørende langsigtede løsninger på de fysiske udfordringer. Enten at hele specialområdet samles på én matrikel, eksempelvis ved en ombygning af eksisterende tomme lokaler på Seminariehuset, eller ved at gennemføre en større ombygning/tilbygning på Vittenbergskolen. Den kortsigtede løsninger kan blive, at der opstilles et antal pavilloner ved Vittenbergskolen ud over de to, der allerede står der.

Ifølge udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) er der ikke truffet endelige beslutninger, men udvalget har bedt forvaltningen om at komme med et kvalificeret bud på, hvilken løsning er den bedste.

- Men vi skal have en samlet løsning, så vi ikke ender med at opstille flere pavilloner, som står der til tid og evighed. Vi skal løse både det akutte og det langsigtede problem på én gang. Vi har set det her problem i flere år, så det går nok ikke i sig selv igen, siger Diana Mose Olsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun personligt mener, at den bedste løsning er en udbygning af Vittenbergskolen, så eleverne fra specialtilbuddene fysisk kommer til at være samme sted som de andre eleverne.

- Vi er alle forskellige, og børn må gerne se, at der er forskel på os, siger Diana Mose Olsen.

Specialklasserne i Ribe

Specialundervisningsområdet ved Vadehavsskolen er i dag fordelt på to matrikler:

Hundegade 44 er en integreret del af Vittenbergskolen Vadehav. Her går 36 elever i specialklasse og dertil kommer 32 af de mest mobile elever i specialundervisningscenteret.

På Kastanie Alle 21 går 10 elever med de mest vidtgående fysiske handicap.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce