Annonce
Ugeavisen Ribe

Størst, længst og højest på ny legeplads i Ribe

Ribe Fritidscenters formand, Carsten Lund, har store forventninger til den legeplads der skal placeres på området foran Ribe Fritidscenter, Foto: Bo Maimburg
Der skal opføres en legeplads ved Ribe Fritidscenter, som skal være noget udover det sædvanlige.
Annonce

Ribe: Ribe Fritidscenter og Esbjerg Kommune er gået sammen omkring forberedelserne til at skabe en helt særlig legeplads på arealet foran fritidscenteret.

Ambitionerne er store, og planerne er, at pladsen skal være en gevinst for såvel lokale borgere som for områdets turister.

Kommunen har nedsat en styregruppe, som havde inviteret interessenter til at komme med deres input på et møde i sidste uge.

- Vi var en stribe mennesker samlet, som alle var meget interesseret i udformningen af en legeplads ved Ribe Fritidscenter. Jeg oplevede, at der var en bred repræsentation af interessenter i form af forældre, dagplejere, enlige mødre, folk fra skolerne og andre med en solid viden om, hvad en legeplads bør indeholde. Vi havde en masse gode snakke, og vi er helt klart kommet et skridt videre i planerne om en legeplads ved Ribe Fritidscenter, siger Carsten Lund.

- Vi laver nu et overordnet idéoplæg ud fra de input, vi har fået, og når det er sket, kan vi sådan set gå i gang med at lave de første tegninger til pladsen. Det skal ikke være en færdig plan, for der skal være plads til, at projektet kan udvikle sig. Der kan jo stadig komme gode ideer, som kan gøre legepladsen endnu bedre. Den skaterbane, der var en del af budgetforliget, opføres tæt ved Ribe Fritidscenter, og den vil passe perfekt sammen med legepladsen.

- Når ideoplægget er færdigt, kan vi begynde at realisere legepladsen. Om kort tid vil man allerede kunne se, at der sker noget på området, siger Carsten Lund

Annonce

Gode inputs

De, der var med på mødet, kunne berette, at det for dem er vigtigt, at også toilet- og parkeringsforhold er i orden.

- Det er rigtig vigtigt, at vi nu laver det rigtige oplæg. Men det tror jeg også er muligt, for vi havde samlet nogle legepladsbrugere, der alle kom med så mange input, at vi slet ikke behøvede at styre snakken. Det var som i et orkester, hvor et instrument starter med at spille, hvorefter de andre instrumenter falder ind med deres strofer.

Annonce

Højeste, længste eller største

En af konklusionerne på mødet er, at man ønsker at skabe en legeplads, der er udover det sædvanlige, og der lægges ikke skjul på, at man er inspireret af Madsby Parken i Fredericia.

- Vi ønsker, at legepladsen skal gøre folk nysgerrige efter at komme der. Overskriften kunne være, at legepladsen kunne indeholde det højeste, længste, største eller noget andet, som gør stedet til noget helt særligt. Det kunne være det højeste tårn, den længste svævebane eller noget helt tredje. Legepladsen skal også udfordre børnene, og så vil vi også forsøge at inddrage vandet i sandfanget, for vi ved jo alle, at vand er et element, der tiltrækker mange.

- Vi bor i en turistby, der har en masse gode tilbud til de voksne, men vi mangler helt klart noget til børnefamilierne. Og her vil legepladsen virkelig give Ribe et løft. Det skal være gratis at komme der, og legepladsen skal være selvkørende. Det er vores ønske, at det bliver byens naturlige samlingssted, hvor folk i alle aldre mødes, siger Carsten Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce