Annonce
Ugeavisen Ribe

Stafet for Livet fylder Domkirkepladsen i Ribe

Styregruppen bag Stafet for Livet Ribe håber på, at årets arrangement kan sprede budskabet om konceptet. Pressefoto
Fredag afvikles årets Stafet for Livet på Domkirkepladsen og i Ribe Domkirke. Målet i år er at øge kendskabet til konceptet.
Annonce

Ribe: Der er ikke meget, som det plejer at være, når årets Stafet for Livet fredag holdes i Ribe - for fjerde år i træk.

Scenen er ny, dagen er ny og tidsrummet er forkortet. Men for styregruppen bag arrangementet har det været vigtigt fortsat at vise flaget og gennemføre stafetten under nutidens forhold.

- Grundet Covid-19 restriktionerne, som vi alle er underlagt, har vi valgt at holde stafetten i anden form, end vi plejer, frem for at aflyse. Vi holder os i midtbyen, da vi gerne vil vise, at der stadig skal være fokus på kræft og Stafet for Livet corona eller ej. Desuden kan vi få gavn af, at der er mange mennesker i byen den dag, når der samtidig er Ribe by night, siger formand for styregruppen, Morten Topholm, der tilføjer, at håbet med årets stafet er at øge kendskabet til konceptet, så der kan drages fordel af det næste år.

Annonce

Opfordring til økonomisk støtte

- Ved vores almindelige stafetter er der naturligt et økonomisk mål, men sådan et er det slet ikke i år. Vi skal skabe fokus på cancer, vi skal hylde vores fightere, og så skal vi vise hvad Stafet For Livet er for noget, siger Morten Topholm.

Selv om der ikke er et økonomisk mål med årets stafet, håber styregruppen imidlertid fortsat, at virksomheder og private har lyst til at bakke op.


Ved vores almindelige stafetter er der naturligt et økonomisk mål, men sådan et er det slet ikke i år. Vi skal skabe fokus på cancer, vi skal hylde vores fightere, og så skal vi vise hvad Stafet For Livet er for noget

Morten Topholm, formand for Stafet for Livet Ribe


- Mange af vore sponsorer også har været påvirket af coronaen, så vi har i mindre grad villet kontakte dem. Det betyder, at vi ikke kan støtte Kræftens Bekæmpelse med samme flotte beløb som tidligere år, og derfor vil vi gerne opfordre til alle eventuelle bidragsydere til at hjælpe os, siger Morten Topholm.

Annonce

Storskærm på Torvet

Man kan stifte bekendtskab med Stafet for Livet Ribe på Domkirkepladsen, hvor der både er et telt og en storskærm. I teltet kan man blandt andet købe lysposer på dagen og finde ud af mere om Stafet for Livet. Via storskærmen kan man følge årets åbningstale, lysceremoni, lystale og indslag fra de forskellige hold, der går med i stafetten fra forskellige lokationer. I år er der syv hold tilmeldt.

Man kan hele denne uge købe lysposer i byens butikker og samtidig støtte Kræftens Bekæmpelse. Fredag kan poserne sættes ind i Domkirken. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Folk skal være opmærksom på, at vi er nødt til at have kontrol over, hvor mange der er henholdsvis i Domkirken og på vores afgrænsede plads ved teltet på Torvet. Vi kan blive nødt til at bede folk holde afstand, siger Morten Topholm.

Stafetten på fredag

Det hele foregår på Domkirkepladsen og i Domkirken på fredag den 11. september mellem klokken 15 og 23.

I løbet af hele denne uge kan man købe lysposer i byens butikker, ligesom lysposer også kan købes i teltet på Domkirkepladsen på fredag. De stilles ind i Domkirken - og udenfor - fredag aften, hvor der fra klokken 21 vil være lysceremoni med Preben Rudiengaard som årets lystaler. Man kan se lysposerne inde i kirken til klokken 23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce