Annonce
Ugeavisen Ribe

Stafet for Livet i Ribe: Lokale musikere skal sørge for stemning i Domkirken

Bo og Isabella Maimburg står for musikken i Ribe Domkirke under Stafet for Livets lysceremoni. Privatfoto
Annonce

Ribe: Ribe Domkirkes smukke hvælvinger bliver på fredag fyldt med den helt særlige stemning, der hvert år omkranser lysceremonien ved et Stafet for Livet arrangement.

Formand for Stafet for Livet Ribe, Morten Topholm, håber, at det bliver en helt særlig oplevelse at holde lysceremonien i netop de rammer.

- Jeg har i flere år haft en drøm om, at vi kunne bruge en af vores store smukke kirker til en lysceremoni, for det er jo fantastiske rammer at have til en alvorlig og smuk begivenhed. Desværre betyder Covid-19, at der er begrænsninger på, hvor mange vi må samles i kirken, og derfor vil vi henstille folk til, at de hele tiden bevæger sig igennem Domkirken, så flere kan komme til at se de flotte dekorerede lysposer, siger han.

Annonce

En speciel stemning

Med til at skabe den særlige stemning vil være musikalske indslag fra henholdsvis Isabella og Bo Maimburg samt domorganist Birgitte Ebert.

- Vi vil selvfølgelig synge Ribes ”Stafet for Livet sang”, som vi spillede for første gang sidste år. Vi håber at være med til at skabe en god stemning om den smukke lysceremoni, for der er altid en meget speciel og følelsesladet stemning under ceremonien. Vi vil forsøge at finde sange, som passer dertil, og det kan ofte være sange, der handler om livet og om kærlighed, siger Isabella Maimburg, der tilføjer, at de to meget gerne bakke op om det lokale og den gode sag.

Birgitte Ebert, domorganist Ribe Domkirke, sidder også ved orglet på fredag. Arkivfoto: Bo Maimburg

Isabella og Bo Maimburg spiller tre sessioner af 20 minutter fra omkring klokken 21.15, mens Birgitte Ebert spiller imellem, så der vil være musik i en time og et kvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce