Annonce
Ugeavisen Ribe

Stafethold fra Frifelt skal mindes 6-årigt barnebarn

Pedersen Klan, der blandt andet består af Ingeborg Pedersen, Michael Andersen, Anna Margretha Andersen og Peter Andersen, er med til Ribe Stafet for Livet i år. De skal mindes 6-årige Viktor, når de skal gå ved Kærnehuset i Frifelt. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Et af holdene til Stafet for Livet i Ribe er Pedersen Klan, der i årevis har været med i Skærbæk. Motivationen er stor hvert år, da de i fællesskab mindes dem i familien, der har været ramt af kræft.
Annonce

Ribe/Skærbæk: Det er et sandt familieforetagende, når Pedersen Klan - som primært stammer fra Frifelt og Skærbæk - knokler for at bakke op om Kræftens Bekæmpelse og Stafet for Livet.

- Vi er med som et alternativ til en fætter-kusine fest. Desuden brænder vi for at være med i en stafet, og da vi blev spurgt om at være med i Ribe, sagde vi ja med det samme, da stafetten i Skærbæk er aflyst. Det betyder meget for os, at vi kan samles på denne måde og støtte op om det gode formål, for alle kender nok nogen, der har været ramt af kræft, forklarer Ingeborg Pedersen.

Hun er én af seks søskende, som i alt har 17 børn og omkring 30 børnebørn. Tidligere år har der været flere end 30 med på stafetholdet, når de har været med i Skærbæk, men i år ligger tallet umiddelbart på knap 20.

Annonce

Skal mindes Viktor og forældre

At sagen betyder noget for holdet og familien bliver tydelig, når man hører hvordan kræft har påvirket dem. Begge Ingeborgs forældre døde efter at have været syg af kræft, og derudover blev nevøen Michael Andersen ramt af kræft i en muskel for 19 år siden og måtte igennem to operationer, seks gange kemoterapi og 23 gange stråler.


Det betyder meget for os, at vi kan samles på denne måde og støtte op om det gode formål, for alle kender nok nogen, der har været ramt af kræft.

Ingeborg Pedersen


- Det er vigtigt for mig at deltage, og jeg tænker da, at jeg er pisseheldig, at lægerne kunne hjælpe mig. Man kommer virkelig til at sætte pris på forskningen, og derfor er det vigtigt at bakke op, så den fortsat kan styrkes, siger Michael Andersen, der også i år er med som fighter.

Det er dog en helt anden, der skal mindes i år, for følelserne kommer uden tvivl til at sidde ekstra meget uden på tøjet, når holdet skal mindes 6-årige Viktor, der døde sidste år.

- Der gik ti måneder, fra det blev opdaget, til han var væk, så det betyder ekstra meget at være med i år. Vi har billeder med af ham med og vil mindes ham, fortæller Anna Margretha Andersen, der er bedstemor til Viktor.

Tilmeld et hold til stafetten

Årets stafet, som holdes den 11. september fra 15-23, er noget anderledes end andre år. Holdene skal nemlig gå i blot otte timer i stedet for 24, og de gør det på en selvvalgt lokation.

Pedersen Klan har derfor lejet Kærnehuset ved Vodder Idrætscenter i Frifelt, hvor de laver ruter ind gennem byen, ligesom de også holder deres egen lysceremoni.

Derudover vil der fredag den 11. september fra klokken 15 være henholdsvis storskærm, telt og lysceremoni på Domkirkepladsen i Ribe og i Ribe Domkirke.

Man kan tilmelde sit hold på www.stafetforlivet/stafet/ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce