Annonce
Ugeavisen Ribe

Hobbylandbrug sælger kød i Ribe

Jannick Jørgensen driver et hobbylandbrug ved Skærbæk, men hans kone ejer ejendommen i Sønderportsgade, hvor man nu kan købe kød fra kødkvæg. Foto: Lars Fahrendorff
Jannick Jørgensen driver et hobbylandbrug ved Skærbæk, men hans kone ejer ejendommen i Sønderportsgade 49, hvor man nu kan købe kød fra kødkvæg. Til sommer vil der også lejlighedsvis være restaurant i stuen, lyder planen.
Annonce

Ribe: Siden midten af januar har opmærksomme ripensere kunne købe hakket oksekød fra kødkvæg og supper ved ejendommen i Sønderportsgade 49. Her er der nemlig åbnet et stalddørsudsalg.

- Der har ikke været så meget gang i den, for der er vist ikke så mange, der ved, at der er noget at købe her, siger Jannick Jørgensen.

Han driver sammen med sin kone et hobbylandbrug ved Skærbæk. Derudover arbejder Jannick Jørgensen som elektriker, mens hans kone som underviser på fysioterapeutskolen.

- Vi er jo fælles om det, men det er sådan set mig, der har gården og min kone, der har ejendommen her i Sønderportsgade. Og de to ting kan vi måske udnytte lidt bedre, siger Jannick Jørgensen.

Kødet kommer fra de 50 slagtekvæg af racen simmental, der går på engene ved Brøns Sluse, hvor Søndernæsgård også ligger. Jannick slagter cirka 25 styk kvæg om året.

- Det er ikke stemplet som økologisk, men jeg garanterer, at der ikke bliver brugt pesticider dér, hvor de går og græsser, siger Jannick Jørgensen.

Planerne for udsalget er blot i sin begyndelse, men det er planen, at udsalget skal udvides med andre specialiteter fra gården. Til sommer har parret tilmed planer om at åbne stuen i hjørneejendommen til pop up-restaurant

- Lige nu er vi ved at gøre køkkenet klar, så der kan laves mad til mange, og vi har talt med Sønderho Kro om at låne en kok til at kunne lave mad, når det hele igen bliver lukket op, fortæller Jannick Jørgensen.

Handelen i stalddørsudsalget foregår via selvbetjening, og betaler med mobilepay eller kontanter i en lille æske.


Lige nu er vi ved at gøre køkkenet klar, så der kan laves mad til mange, og vi har talt med Sønderho Kro om at låne en kok til at kunne lave mad, når det hele igen bliver lukket op

Jannick Jørgensen, hobbylandmand


Jannick Jørgensen har foreløbigt fyldt et køleskab med kød og supper. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce