Annonce
Ugeavisen Ribe

Stemmesluger skifter partifarve: Peder går fra Konservative til Venstre

59-årige Peder Tørnqvist har droppet De Konservative Folkeparti, og han stiller op til kommunalvalget for Venstre. Foto: Bo Maimburg
Den konservative lokalpolitiker, Peder Tørnqvist, har skiftet den grønne konservative partifarve ud med Venstres blå nuancer, og nu vil han forsøge at komme ind i byrådet.
Annonce

Ribe: Ved Kommunalvalget i 2013 blev Peder Tørnqvist lokal topscorer 836 personlige stemmer i Ribehallen, og ved det efterfølgende valg fik han nogenlunde det samme antal personlige stemmer. Han stillede begge gange op for Det Konservative Folkeparti, men hverken i 2013 eller i 2017 lykkedes det ham at blive valgt ind i byrådet i Esbjerg Kommune.

Nu prøver han så for tredje gang, men denne gang sker det under fanerne hos Venstre. Han meldte sig tidligere på året ud af Det Konservative Folkeparti, og fremover kan han altså kalde sig Venstremand.


Det er utrolig vigtig, at Ribe har en stærk lokal mand, som samtidig kan se på Esbjerg Kommune som en samlet og hel kommune.

Peder Tørnqvist


- Jeg kan ikke se mig hos Konservative mere, og jeg passer ikke ind i det samlede billede, som de tegner. Nok er nok, og nu må jeg prøve noget andet. Da jeg vikarierede som udvalgsformand, havde jeg møde med borgmesteren. Derfor kan jeg se nu, at vi tænker på samme måde, vi har samme grundholdninger, og vi ser begge, hvad der er bedst for kommunen. Jeg håber derfor, at jeg får den opbakning, der skal til, så jeg kan komme ind i byrådet, siger Peder Tørnqvist, der er 59 år.

- Jeg har tænkt over det længe, og et partiskifte er jo ikke noget, der kommer fra den ene dag til den anden. Men jeg er sikker på, at det er det rigtige, jeg gør.

Peder Tørnqvist har været medlem af Det Konservative Folkeparti, siden han var 16 år, men som tingene lokalt har udviklet sig, mener han, at han passer meget bedre ind hos Venstre.

- Man skal samlet set være i det parti, hvor man er enig med det meste, og det er jeg helt klart hos Venstre, siger han.

Annonce

Satser på unge og bosætning

Da Peder Tørnqvist stillede op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti, var hans mærkesager, at han ville gøre noget for bosætning og for de unge. Han var med til at sikre fundamentet for skaterbanen, og det arbejde, vil han fortsætte.

- Jeg vil gerne medvirke til, at Ribe og kommunen bliver et godt sted at bo. Hvis vi skaber et godt miljø for de unge, er der stor sandsynlighed for, at de flytter tilbage, når de er færdige med deres uddannelse. Det er vigtigt for hele kommunen, at vi har vækst i bosætningen. Vi skal derfor også være en god bosætningskommune, og vi skal have et godt udvalg af byggegrunde at tilbyde. Der er i øjeblikket meget få grunde til salg i Ribe, og det er jo bare ikke godt nok. Vi skal også ændre vores grønne profil i hele kommunen, og vi skal lære af de kommuner, der gør det godt på dette område.

Kort om Peder Tørnqvist

Peder Tørnqvist 59 år. Han er gift med Birgitte og de har to børn.

Peder er uddannet værktøjsmager, radaropertør, teletekniker og så har han en bachelor i socialpædagogik. Han er ansat i Esbjerg Kommunes integrations afdeling, hvor han er virksomhedskonsulent

- Det er utrolig vigtig, at Ribe har en stærk lokal mand, som samtidig kan se på Esbjerg Kommune som en samlet og hel kommune, siger Peder Tørnqvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce