Annonce
Ugeavisen Ribe

Stopper arbejdslivet i Ribe: Tømreren er vild med træ og mennesker

Der er lige et par småting, der skal færdiggøres inden Bjarne stopper, og en af dem er, at belægningen på trapperne skal skiftes. Foto: Bo Maimburg
Den lokale tømrer og pedel, Bjarne Grejsen, stopper et langt arbejdsliv, som de sidste mange år har været på Danhostel.

Ribe: Bjarne Grejsen stopper sit arbejdsliv, når den sidste dag i april er overstået, og det sker for at få mere tid til at være aktiv i fritiden.

For det er på ingen måde fordi, helbredet og kroppen svigter eller fordi, at hovedet ikke længere kan følge med.

- Fysikken fejler da ikke noget, men jeg kan godt mærke, at jeg er lidt mere træt efter en lang arbejdsdag. Jeg synes derfor, at tiden var inde til at stoppe. Jeg har lovet min kone, Jane, at jeg vil varte hende op, når jeg er gået på efterløn, så hun ikke skal bruge tid og kræfter på at holde hus, når hun får fri fra arbejde. Når hun har fri, skal vi nyde tiden, siger Bjarne Grejsen.

Elsker Ribe

Han er født og opvokset på Ribe Mark, hvor forældrene drev en champignon fabrik, og han har aldrig været flyttet udenfor Ribe og kommunen. Og der er bestemt heller ikke planer om det nu, selvom parret efterhånden opholder sig meget nordpå, efter at børnene er flyttet til Aarhus.


Jeg er ud af en stor familie på både min fars og mors side, og da mange af dem er blevet boende og opvokset i Ribe kan jeg prale af at være i familie med Gud og hver mand.

Bjarne Grejsen


- Jeg glæder mig altid over at bo her i Ribe, og jeg synes, at den fantastiske historie, byen råder over, skaber en stolthed hos mig. Jeg glæder mig også over, at Ribe er en by, hvor der hele tiden sker noget nyt, og jeg er vild med den nye Domkirkeplads, opførelse af Kannikegården og alt det, der er sket i Ribe igennem de sidste mange år. Når jeg stopper med at arbejde, vil jeg bruge lidt mere tid på at gå ned i byen og hygge mig og opleve den stemning, der er.

Annonce

Et spændende arbejdsliv

Han har arbejdsmæssigt været vidt omkring, men han har hele tiden arbejdet med træ og mennesker.

- Jeg har altid været vild med at arbejde med træ, og jeg elsker at udføre tømrerfaget. Jeg har også været køkkensælger, jeg har undervist unge mennesker, og jeg har som pedel på både Bispegades Skole og Danhostel også haft med mennesker at gøre, og det er jeg vild med, fortæller han.

- Jeg har her på Danhostel arbejdet under to fantastiske men vidt forskellige chefer, og det har været sjovt. Jeg har været med til at servicere gæster, og det har jeg haft det rigtig godt med.

Kort om Bjarne

Bjarne Grejsen går på efterløn 1. maj som 63-årig efter et langt arbejdsliv, der har inkluderet et job som tømrer hos Helge Bruun, køkkensælger hos Invita og pedel på blandt andet Bispegades Skole og senest på Danhostel.

Han er født og opvokset i Ribe – eller nærmere betegnet på Ribe Mark. Han har igennem mange år sunget i Ribe Mandskor, ligesom han har været aktiv i en forening under navnet Handymen.

Snakken med Bjarne kommer vidt omkring, og en stribe af de personer, vi nævner, viser sig at have et fællestræk, nemlig at der familiemæssige relationer.

Bjarne elsker at arbejde på Danhostel, hvor han har medvirket til at renovere stedet samt været med til at afvikle aktiviteter. Foto: Bo Maimburg

- Jeg er ud af en stor familie på både min fars og mors side, og da mange af dem er blevet boende og opvokset i Ribe kan jeg prale af at være i familie med Gud og hver mand, siger Bjarne Grejsen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce