Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor fremgang i elever på Ribe Katedralskole

Coronasituationen spillede en stor rolle hos sidste års studenter - og det gør den også hos de nuværende, der fortsat modtager digital hjemmeundervisning fra lærerne på Ribe Katedralskole. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Elevoptaget på Ribe Katedralskole vokser i år med 26 procent i forhold til året før. Rektor er positivt overrasket.

Ribe: Der skal findes 74 ekstra stole frem i forhold til sidste år, når de nye elever på Ribe Katedralskole har første skoledag efter sommerferien. I alt bliver den nye årgang på 278 elever, som de foreløbige tal viser.

- Det ser fint ud. 278 er et pænt stort tal, siger rektor Kristian Bennike, der ikke har nogen forklaring på, hvorfor dette år bringer så mange flere elever til Danmarks ældste gymnasium.

Vi skal dog ikke længere tilbage end 2018 for at finde et lignende tal. Alligevel er der grund til at kippe med flaget i forhold til de store bygymnasier i Esbjerg.

- Når man ser på den forside, som JydskeVestkysten havde på elevoptaget på Rybners Gymnasium, et stort bygymnasium, med 320 elever, så synes jeg faktisk ikke, vi er ret langt fra her i Ribe, siger Kristian Bennike.

Han minder om, at oplandet til Ribe Katedralskole er stort, selv om Ribe ofte betegnes som et af de mindre provinsgymnasier.

Og det har ikke været nemt at lave information til nye elever i 2020.

- I betragtning af, at vi har haft udfordringer med fysisk at lukke op til åbent hus og invitere kommende elever og forældre ind, så er det overraskende. Eleverne har valgt Ribe, selv om de ikke har kunnet komme og besøge os, siger Kristian Bennike.


HTX ser ud til for alvor at have bidt sig fast nu

Kristian Bennike, rektor


Annonce

HTX bider sig fast

Ser man på, hvilke gymnasie-retninger, der er mest populære, er det fortsat STX, den traditionelle studentereksamen, som topper listen med en stigning i forhold til året før fra 102 til 123 elever.

HHX - handelsstudent - er tæt på en fordobling og er den retning, der forholdsvis vokser mest sammen med den tekniske studentereksamen, HTX. HHX stiger fra 49 elever til 82, mens HTX stiger fra 13 til en fuld klasse med 24 elever.

HF-linjen er nogenlunde stabil.

- HTX ser ud til for alvor at have bidt sig fast nu. Det var første år sidste år, så det er også positivt, siger Kristian Bennike.

Annonce

Fordeling efter 15. marts

Frem til den 15. marts kan der stadig komme tilmeldinger, og først derefter kan det såkaldte fordelingsudvalg i det gamle Ribe Amt træde sammen for at se på, om der er gymnasier, som har fået for få ansøgere, og der dermed skal fordeles elever. Hvert år er der elever, der ikke får opfyldt deres førstevalg af gymnasium, men bliver omfordelt til deres andetvalg.

Det er dog typisk fordeling, der går fra bygymnasier til landgymnasier eller internt mellem bygymnasier.

31 klasser

Der går 732 elever på Ribe Katedralskole fordelt på 31 klasser. 

128 blev student i 2020 under corona-restriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce