Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor kapacitet åbner heksemuseet i Ribe

Det er Anja Lovén, der skal holde åbningstalen for det nye heksemuseum. Foto: DINNødhjælp
Når HEX! åbner 29. juni vil åbningstalen blive holdt af Anja Ringgren Loven.
Annonce

Ribe: Når Heksemuseet HEX! åbner har Sydvestjyske Museer fået ingen ringere end Anja Ringgren Lovén til at holde åbningstalen.

Hun blev i 2016 kåret til verdens mest inspirerende person af det østrigske magasin OOOM – foran præsident Barack Obama, paven og Dalai Lama, så det er en helt særlig person der står for åbningen.

Anja Lovén er blevet kendt for sin store indsats for de såkaldte heksebørn i Nigeria, børn som i bedste fald er blevet sat på gaden af deres forældre og lokalsamfund, fordi man er overbevist om, at de er besat af onde ånder og trolddom. Hun har således reddet i snesevis af børn og givet dem en ny start med kærlighed, pligter og skolegang.

- Anja Lovén minder på nogle områder om Jacob A. Riis, som vi åbnede et museum for i Ribe sidste år. Hun er som Riis et eksempel på, hvad den enkelte kan udrette i kraft af en enestående vilje og et stort engagement, siger Flemming Just.

Hun har tidligere i år udgivet den selvbiografiske bog ’Heksebørnenes mor’. Det vil den 29. juni være muligt for alle interesserede at møde Anja Lovén i museumsbutikken på Quedens Gaard kl. 16-17, hvor hun vil signere sin bog.

Mens Anja Lovén står for den officielle åbning på mandag, er det først dagen efter den 30. juni, at museet åbner for publikum. Grundet coronavirussen er der omkring 45 gæster med til officielle åbning, ligesom Sydvestjyske Museer de kommende uger vil holde en række særarrangementer for blandt andet kolleger, samarbejdspartnere og naboer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce