Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor lokal opbakning til at fragte unge hjem til Ribe til jul

Med initiativtager Morten Bøje Degn i spidsen bakker mange lokale virksomheder op om, at unge igen i år kan få et gratis lift hjem til Ribe. Blandt bidragsyderne er Jesper Fabrin (Skjern Bank), Henrik Sørensen (Nørremarkens El-Service), Jens Feddersen (Lynddahl), Peter Laursen (Ib Laursen ApS), Anette Madsen (Danske Bank), Jesper Lind Johansen (home Ribe) og Peter Lauritzen (Kvickly). Foto: René Aunsbjerg Fogh
Op til 170 unge kan igen i år få et gratis lift hjem til Ribe i en bus takket være en stribe lokale virksomheder. Dermed er opbakningen til initiativet større i år end sidste år.
Annonce

Ribe: Sidste års initiativ fra Morten Bøje Degn, filialdirektør i Sydbank Ribe, om at fragte unge studerende med rødder i Ribe hjem til jul, får i år endnu flere ben at gå på.

Således er der 14 lokale bidragsydere - i form af eksempelvis virksomheder, banker eller forretninger - som bakker op om initiativet, hvor der kører busser fra henholdsvis Aarhus, Odense og København den 23. december med retning mod Ribe. Dermed kan Morten Bøje Degn glæde sig over, at en indsats for en måneds tid siden har båret frugt og yderligere fem virksomheder ville støtte hans idé i år.

- Det er rigtig dejligt, at så mange vil støtte i år. Jeg har dog skrevet ud til nærmest alle virksomheder i Ribe, men det her er bare rigtig godt. Det giver en god følelse i maven, at vi kan samles om en idé som denne, siger Morten Bøje Degn.

Annonce

Viser sammenhold

En af de nye bidragsydere i år er Ib Laursen ApS.

- Jeg har selv studeret i Aarhus, så jeg ville have elsket et initiativ som dette, da jeg var ung. Men det er en god anledning til at få de unge hjem, så de kan se, hvor hyggelig en by Ribe er, siger Peter Laursen, mens også blandt andre Skjern Bank og Home Ribe bakker op.

- Det er et super initiativ, og det er en måde for os at gøre noget for de ripensiske kunder, vi har i eksempelvis København, siger Jesper Fabrin, der er afdelingsdirektør i Skjern Bank Ribe.

14 bidragsydere

Det er henholdsvis Lynddahl A/S, Nørremarkens El-Service, Ib Laursen ApS, Porsborgs Gastro Bar, JRJ Anlægsgartner, Abrahamsen Boghandel, home Ribe, Ribe Mæglerne, Kvickly, Skjern Bank, Danske Bank og Sydbank, der støtter initiativet med 2.000 kroner hver. Derudover giver Ribe Handelsstandsforening øl og sodavand til de unge i busserne, mens Iversen Busser også bakker op.

Tilmelding til turene er åbnet, og pladserne kan bestilles via følgende links; https://tilmeld.sydbank.dk/fraodensetilribe2020, https://tilmeld.sydbank.dk/frakbhtilribe2020 eller https://tilmeld.sydbank.dk/fraaarhustilribe2020.

Der er plads til 50 i hver bus fra Odense og Århus samt 70 fra København. Busserne ankommer til Ribe den 23. december omkring klokken 17.

Alle er enige om, at det viser, at Ribe er gode til sammenhold, ligesom det viser, at det man kan mere, hvis man løfter i flok. For Jens Feddersen, økonomichef hos Lynddahl, er begrundelsen for at bidrage også set med lidt længere udsigt.

- Vi vil gerne være med til at bevare de unges tilknytning til Ribe, for måske kunne en eller flere tænke sig at vende hjem til Ribe, og byen vil have rigtig godt af at få veluddannede unge hjem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce