Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor satsning: Farinelli opsættes i Ribe af GuidOpera

Guido Paevatalu glæder sig til at opføre Farinelli i Ribelunds Festsalt 13. og 14. februar. Foto: Bo Maimburg
Musikforeningen Quedens inviterer 13. og 14. februar til operette i Ribelunds Festsal, når QuidOpera opfører klassikeren Farinelli.

Ribe: Der er mulighed for at få en stor musikalsk og teatermæssig oplevelse, når Quedens Gaard og operaselskabet GuidOpera opfører operetten Farinelli 13. og 14. februar i Ribelunds Festsal.

Der er sat 250 billetter til salg begge dage, og arrangøren tager al mulig hensyn til coronarestriktionerne, da der normalt er plads til 550 tilskuere i Ribelunds festsal, og arrangør Lise Frederiksen fra Musikforeningen Quedens ser frem til operetten.


Det er en operette med en god historie og nogle fantastiske sange, og operakompagniet kan virkelig give operetten nyt liv. Kompagniet har lavet deres egen fortolkning af Farinelli, og de har nærmest puttet Monthy Python humor ind i stykket.

Lise Frederiksen


- Jeg så forestillingen, da de opførte den i Marstal, og jeg blev så begejstret, at jeg med det samme gik i gang med at arbejde for at få operetten til Ribe, siger hun.

- Det er en operette med en god historie og nogle fantastiske sange, og operakompagniet kan virkelig give operetten nyt liv. Kompagniet har lavet deres egen fortolkning af Farinelli, og de har nærmest puttet Monthy Python humor ind i stykket.

Farinelli med GuidOpera

Det er Musik- og kulturforeningen Quedens Gaard, der er arrangør af operetten. Stykket er skrevet af Emil Reesen og Mogens Dam. På scenen vil man blandt andet kunne opleve Guido Paevatalu, Niels Jørgen Riis, Camilla Illeborg, Signe Manuitt Asmussen og Josefine Andersson. Kapelmester er Leif Greibe.

Billetterne sælges i to kategorierne til henholdsvis 350 og 300 kroner. Billetsalget sker fra Quedens Gaard og der er nummererede billetter med coronaafstand.

- Det er fedt, at vi kan få så stor en forestilling til Ribe, for det er normalt større byer, der tager den udfordring. Vi vil rigtig gerne give folk en oplevelse, og vi håber, at der er mange der gerne vil ind og se forestillingen. Vi er stolte af, at vi er med til at holde liv i kunsten, for kunsten og kulturen er hårdt ramt her i det nedlukkede Danmark, siger Lise Frederiksen, der selv er vokset op med operetter, da hun som barn var med i Nyborg Voldspil.

Annonce

En moderne Poul Bundgaard

Det er Guido Paevatalu, der er hovedmand bag forestillingen, og han har selv en af de store roller.

- Vi har lavet en rigtig god fortolkning, som jeg er sikker på falder i folks smag. Vi har først og fremmest manden til hovedrollen i sopranen Niels Jørgen Riis, der er den moderne udgave af Poul Bundgaard, og han kan give sangene den rigtige karakter, siger Guido Paevatalu, der er begejstret for at kunne opføre stykket i Ribelunds Festsal, som han betegner som en rigtig teatersal.

Der venter folk en fornøjelig oplevelse, når GuidOpera opfører Farinelli i Ribelunds Festsal i februar. Pressefoto

- Det er ikke en statisk forestilling, men teksterne kan ændre sig efter, hvad der sker i Danmark, ligesom vi også kan finde på at sætte lidt lokalt kolorit på stykket. Vi har alle i kompagniet flere roller, og vi har også alle flere opgaver. Vi er på hele tiden, og udover min egen rolle er jeg lysmand, påklæder, sminkør og selvfølgelig direktør. Jeg glæder mig til at opføre stykket i Ribe, siger Guido Paevatalu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce