Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor succes: Mere end 100 løb med på Nytårsløb i Ribe

Stemningen var høj, mens pulsen kom op, inden nytårsmaden ventede derhjemme. Privatfoto
Deltagerantallet blev mere end fordoblet til Danni og Thomas' nytårsløb den 31. december. Især var gangruterne populære.
Annonce

RIBE: En gang frisk luft inden festlighederne nytårsaften. Det var noget, som 120 ripensere brugte et par formiddagstimer på den 31. december til "Dannis og Thomas' nytårsløb", og dermed var arrangementet meget mere populært end året før.

- Det er helt vildt. Deltagerantallet er jo eksploderet i år. Måske er det det flotte vejr, og at folk lige har skullet vente og se an, om der kom sol, og om de i virkeligheden kunne stikke af fra maden og det hele nytårsaftensdag, siger Danni Callesen.

Nytårsløbet startede for alvor for syv år siden, hvor Danni Callesen og Thomas Stenger fandt på at invitere flere med på den halvmaraton, de havde fået for vane at løbe nytårsaftensdag. Idéen udviklede sig, og der blev lavet forskellige kortere ruter. Denne gang kunne man enten løbe fem, ti kilometer eller en halvmaraton. Eller man kan gå fem eller ti kilometer.

- Gangruterne viser sig at trække virkelig mange nye folk til. Og det er så godt, for som sundhedseksperten Bente Klarlund siger, så er gåture jo også virkelig god og effektiv motion, siger Danni Callesen.

Ved første officielle nytårsløb 31. december 2013 valgte de to venner at tage 14 kroner i deltagergebyr, fordi man var på vej ind i 2014. Året efter hed gebyret selvfølgelig 15 kroner, og i år må man således slippe en 20'er for at være med. Og det gør deltagerne tydeligvis gerne.

- Vi kan så prale med, at vi er et løb, hvor deltagerantallet faktisk vokser, til trods for at deltagerbetalingen stiger år for år, ler Danni Callesen.

Ruterne gik ud på landet og snoede sig også ind gennem midtbyen under nytårsløbet. Privatfoto
Vejret fra flot med skarp sol og mild vind, så både de løbende og vandrende deltagere havde perfekte omstændigheder. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce