Annonce
Ugeavisen Ribe

Stor vækst i elever på FGU i Ribe

Det er primært på den mere boglige AGU linje, at væksten på FGU i Ribe er sket. Her ses lærer Kirsten Schou hjælpe en elev. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Ribe: I sommeren 2019 blev den tidligere produktionsskole Lustrupholm omdannet til en FGU uddannelse. For et års tid siden gik der omkring 40 elever på skolen, og det tal er nu vokset til 55, og det glæder studievejleder på skolen Bjørn Edelmann Nielsen.

- Den primære elevfremgang er på vores boglige AGU-linje, der ofte bruges til at blive klar til HF eller STX. Vi har det seneste år haft mere fokus på denne linje, og det er også her fremgangen er sket. Fokus har været mere boglig undervisning samtidig med at støtte og opfølgningen er fulgt med. Det vil sige, at der er mere plads til unge med diagnoser, ordblindhed og muligheden for nedsat tid, forklarer han.

Bjørn Edelmann Nielsen glæder sig desuden over, at tre tidligere elever, Nicolaj Kolb, Jeppe-Kiwi Bøge Pabst og Liva Andersen, alle har fået meget ud af deres forløb på skolen.

Om FGU uddannelsen

FGU (Forberende GrundUddannelse) er målrettet unge under 25 år, som kan blive forberedt på at gå i gang med en ungdomsuddannelse eller komme i job. Der er tre spor på uddannelsen, en almen grunduddannelse (agu), en produktionsgrunduddannelse (pgu) og en erhvervsgrunduddannelse (egu). Der er løbende optag på uddannelsen, og elever kan derefter gå på skolen i op til to år.

FGU Vest Ribe er en afdeling af FGU Vest, hvor der også er skoler i Esbjerg og Varde.

- Grunden til, at vores elever får positive oplevelser af deres skoleforløb, er nok, at individuelle forløbsplaner og nærvær er vigtige nøgleord til succes med målgruppen. Mange unge har ikke oplevet at være i øjenhøjde med deres underviser, og har ikke oplevet den håndholdte instruktion før, og det er noget, de oplever her. Samtidig er meget af den boglige undervisning tilrettelagt sammen med praktisk arbejde inden for arbejdsområder, som den unge selv har valgt, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce