Annonce
Ugeavisen Ribe

Store koncertnavne til Ribe: Det bliver rigtig jazz-weekend på trods af corona

Jazzdivaen Cæcilie Nordby er et af de absolutte hovednavne til Sommerjazz i Ribe. PR-foto
Der er masser af gode musikalske oplevelser i vente, når der i er Sommerjazz i Ribe fra den 22. - 25. juli.

Ribe: Der er i denne weekend Sommerjazz i Ribe, der er Jazzin Ribes erstatning for Ribe Jazzfestival, som de på grund af restriktioner ikke kan afholde.

Og er Sommerjazz så en nødløsning?

Hvis det er tilfældet, er det i hvert fald en nødløsning, der er pillet ned fra øverste hylde.

Annonce

For med navne som Cæcilie Nordby, Peter Bernstein, Jesper Thilo, Olivier Antunes, Henrik Gunde, Alice Carreri, Mads Mathias, Mathias Heise og mange flere fantastiske jazzmusikere er der bestemt noget at glæde sig til.

Anitha Andersen glæder sig til de mange gode koncerter der kommer til Sommerjazz i Ribe. Foto: Bo Maimburg

- Der er noget, vi ikke har kunnet gøre helt, som vi plejer, og det betyder, at vi har ændret lidt på navn og konceptet. Men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kan tilbyde noget, der kan måle sig med tidligere års festivaler, siger Anitha Andersen der er kasserer i Jazzin Ribe.

God kvalitet

Arrangørerne overholder naturligvis alle restriktioner, og de har COVID-vagter, som sikrer, at alt bliver afviklet, som det skal, og at alle retningslinjer bliver overholdt.

Sommerjazz

Man kan se hele programmet for Sommerjazz på www.ribejazzfestival.dk hvor man også kan købe billetter. Koncerterne spilles på den store scene på domkirkepladsen, ligesom der vil være koncerter i Den Gamle Arrests gård, Postgården, Termansens, Cafe Valdemar, Hotel Dagmar, Kannikegården og Quedens Gaard.

- Vi glæder os alle til, at vi igen kan skabe liv i Ribes midtby, og at vi kan give folk en masse gode oplevelser med flotte jazzkoncerter. Vi har mødt meget stor opbakning og imødekommenhed fra vores samarbejdspartnere i Ribe, og vi håber nu, at folk kommer og deltager i koncerterne og bakker os op. Vi er jo alle i en meget speciel situation, og det mærker jeg, at der er stor forståelse for, siger Anitha Andersen.


Vi glæder os til, at vi igen kan skabe liv i Ribes midtby, og vi ser frem til at vi kan kan give folk en masse gode oplevelser med flotte jazzkoncerter. Vi har mødt stor opbakning og imødekommenhed fra vores samarbejdspartnere i Ribe, og vi håber nu, at folk kommer og deltager i koncerterne og bakker os op.

Anitha Andersen


- Vi lever med årets program fuldt ud op til vores egne målsætninger, hvor der er vægt på, at vi skal levere god kvalitet og repræsentation af mange af jazzens genrer, og så har vi igen i år mange unge musikere fra konservatorierne og MGK som deltagere. Vi har faktisk udvidet programmet med en dag mere, idet vi starter op med flere koncerter allerede torsdag. Der sker så meget i Ribe, og vi er gode til at give hinanden og vores turister gode oplevelser og liv i byen. Jeg er sikker på, at vi er klar til en stor weekend, siger Anitha Andersen med tydelig begejstring.

Annonce

De store pianister

Der er i år ekstra grund til at deltage i jazzkoncerterne, hvis man er bare lidt interesseret i pianister i topklasse. Lørdag eftermiddag indtager den store ikoniske saxofonist, Jesper Thilo, scenen, og med sig har han pianisten Olivier Antunes, der er halv franskmand og halv dansker, og er uddannet på konservatoriet i Esbjerg. Han er pianist i absolut dansk topklasse, og han modtog i 1999 Ben Webster-prisen som en anerkendelse af sit virtuose spil.

Den store danske saxofonist, Jesper Thilo, er også en del af Sommerjazz i Ribe.

Man kan også opleve Henrik Gunde, der er en anden pianist med rødder i det jyske, idet han er opvokset i Tjæreborg. Han er fast medlem af DR Big Bandet, og han har sin egen karriere med konceptet Gunde on Garner. Han har sin helt egen spillestil, og han kan til Sommerjazz høres sammen med blandt andet Casper Mikkelsen, Nicolas Kock og Signe Juhl og Mads Mathias.

Og så man ikke glemme stifteren af Ribe Jazzfestival, Martin Schack. Han er her, der og allevegne, og han kan blandt andet høres med Peter Bernstein og Cæcilie Nordby.

Annonce

De lokale navne

Det er fredag eftermiddag traditionen tro Big Band Ribe, der indtager scenen, og de tiltrækker altid masser af tilskuere. Deres evne til at fortolke bigband-jazzens klassikere er helt særlig, og de har med dirigenten Christoffer Find i spidsen udviklet deres spil.

Der er også et lokalt islæt på scenen, når JAMbalaya og Kvartet Terman indtager scenerne, idet den lokale trommeslager, Niklas Ø. Oksen, er med i de to konstellationer.

Annonce

God vokaljazz

Danmarks helt store Jazzdiva, Cæcilie Nordby, er også med ved årets Sommerjazz, og hun tilhører den absolutte danske jazzelite. Hun har en helt særlig evne til at give jazzsange varme og personlighed med hendes ganske særlig stemme.

Crooneren Mads Mathias, der også er en fantastisk saxofonist, kan også noget helt særligt på den vokale front. Men også Alice Carreri, Signe Juhl, Birgitte Soojin og Kira Martini vil give folk gode oplevelser med vokaljazz i topklasse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce