Annonce
Ugeavisen Ribe

Store planer for banegårdsbygningen: Nyt hotel på vej

Der er planer om at omdanne Ribe Banegård til hotel og restaurant. Arkivfoto
Der er seriøse planer om at omdanne Ribe Banegård til hotel og restaurant. Økonomisk håber man, at Realdania vil støtte projektet, der kommer fra en anonym person.

Ribe: Det er ikke lang tid siden, at der blev arbejdet ihærdigt på at omdanne Ribes gamle banegårdsbygning til Ribe Madstation.

Disse planer blev droppet, men nu er de erstattet af et ønske om at omdanne Ribe Banegård til hotel.

Planerne er seriøse, og personen bag – der dog ønsker at være anonym – har rettet henvendelse til politikere, Esbjerg Kommunes forvaltning og Ribe Byforum.

Annonce

Folkene i Ribe Byforum nåede derfor ikke at ærgre sig ret længe over, at Ribe Madstation ikke kunne realiseres, før der var nye planer med den flotte bygning.

- Vi har i Ribe Byforum været med i planerne for at skabe liv i stationsbygningen siden kommunesammenlægningen. Ribe Madstation var tæt på at blive realiseret, men der var blandt andet kommunikationsproblemer, og det betød, at det hele nu er droppet og afblæst. Det er vi naturligvis kede af, for vi så rigtig gode muligheder, i de planer der var. Men vi har nu fået en meget seriøs henvendelse omkring at omdanne stationsbygningen til hotel og restaurant, fortæller Anette Gori fra Ribe Byforum.

Hun oplyser også, at Slots og Kulturstyrelsen er inde over det videre arbejde, da bygningen er fredet. Der er sendt en ansøgning afsted, og de implicerede parter forventer en godkendelse. Manden bag planerne for hotel og restaurant forventer, at ombygningen vil koste omkring 17 millioner kroner, og de håber og tror på at få støtte fra Realdania og BaneDanmark, der ejer bygningen.

Regeringen har i det seneste trafikoplæg udtrykt ønsker om at medvirke til at skabe liv i de gamle stationsbygninger. Her er Ribe Banegård en af dem, der er nævnt, så der er derfor også begrundet tro på støtte fra staten.

Søger stadig investorer

Personen bag projektet leder dog stadig efter investorer.

- Der arbejdes intens på at skabe fundamentet for, at projektet kan realiseres, og i forhold til kommuneplanen kan det rummes uden ændringer, selvom der skal en ændret lokalplan til. Det er rart, at der sker noget på stedet, for bygningen er for værdifuld til, at den skal stå tom, siger Anette Gori.

Annonce

Formanden er begejstret

Formanden for Ribe Byforum, Ib Laursen, er først lige blevet præsenteret for ideen, og han er begejstret.

- Ideen ligner jo lidt det, som lå til grund for Ribe Madstation, da der er lagt stor vægt på en restaurant. Men der er nu også planer om hotelværelser, og det er da rigtig spændende, siger Ib Laursen.


Ideen ligner jo lidt det, som lå til grund for Ribe Madstation, da der jo er lagt stor vægt på en restaurant. Men der er nu også planer om hotelværelser, og det er da rigtig spændende,

Ib Laursen


- Det er naturligvis vigtigt, at der kommer liv i vores bygninger her i Ribe, og Ribe Banegård er en for flot en bygning til, at den skal stå tom. Nu har regeringen jo også fået øjnene op for, at der skal være liv i bygningerne. Jeg glæder mig over projektet, og ideen lyder rigtig spændende. Det glæder mig også, at BaneDanmark og Realdania er klar på at putte penge i projektet, siger Ib Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce