Annonce
Ugeavisen Ribe

Store Ribevirksomheder holder skruen i vandet

Rasmus Lynddahl forventer, at der kommer en eller anden form for økonomisk konsekvens hos Lynddahl Plast. Arkivfoto
Både hos Logitrans og Lynddahl Plast holdes produktionen i gang, og begge steder forsøger man at få det bedste ud af situationen.
Annonce

Ribe: Danmark er blevet lukket ned for at undgå spredning af coronavirus, men samtidig skal hjulene holdes i gang, og det agter man at gøre hos to af de største virksomheder i Ribe.

Både hos Logitrans og Lynddahl Plast fortsætter produktionen i det omfang, det er muligt.

- Det værste scenarie for os ville være, hvis vi var tvunget til at lukke fabrikken i Ribe ned i flere uger. Men heldigvis har det ikke været nødvendigt endnu. Nu har vi dog stoppet alle rejser ud af landet og får hverken kunder eller leverandører på besøg hos os, fortæller Gitte Kirkegaard, administrerende direktør og medejer af Logitrans, der tilføjer, at det er de timelønnede ansatte og en række funktionærer, der skal få produktionen til at køre rundt.

- Vores fabrik i Kina har været lukket i et par uger, men det har kun kostet os ganske lidt. Vi har heldigvis haft et stort lager i Danmark, vi kunne bruge af, og så har vi kunnet opruste på produktionen herhjemme, fortsætter hun.

Gitte Kirkegaard fortæller, at situationen med Corona giver anledning til at afprøve nye salgsværktøjer i Logitrans. Arkivfoto.
Annonce

100 procent produktion

Også hos Lynddahl Plast har man indtil videre sluppet billigt, når det kommer til coronavirussens indtog.

- Vores samhandel med de europæiske nærmarkeder er endnu ikke blevet påvirket, men der vil helt sikkert komme en form for økonomisk indflydelse, især hvis vi bliver nødt til at sende ansatte hjem i karantæne, siger indehaver Rasmus Lynddahl, som derfor som så mange andre steder har indført interne retningslinjer.

- Det er tredje gang inden for kort tid, at vi indskærper vores aktiviteter. Vi holder dog produktionen kørende på 100 procent, og her har vi nok en fordel i, at vores maskiner kører døgnet rundt, og de ansatte er her på forskellige tidspunkter, siger han.

Annonce

Virtuel messe

Både Gitte Kirkegaard og Rasmus Lynddahl pointerer, at deres virksomheder nok skal komme igennem.

- Det giver os mulighed for at afprøve nye salgsværktøjer af. Eksempelvis har vi holdt vores egne virtuelle messe online i stedet for en fysisk en, og på den måde kan vi komme ud til endnu flere eksisterende og potentielle kunder, end vi kan på en almindelig messe, siger Gitte Kirkegaard.

- I sådan en situation rykker vi tættere sammen i bussen, og vi tror på, at vi godt kan komme ud af sådan en krise, siger Rasmus Lynddahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce