Annonce
Ugeavisen Ribe

Storken er ankommet – men hvad nu: Alle holder vejret og drømmer om unger i storkereden

Storkeparret har opholdt sig på storkereden på Det Gamle Rådhus i seks døgn. Så der er mange, der gør sig store forhåbninger. Foto Torsten Troelsen.
Glæden var stor, da et storkepar indtog storkereden på Det Gamle Rådhus. Nu håber alle i og omkring Ribe på, at der kommer unger i reden.

Ribe: Først blev de observeret i Øster Vedsted i baghaven hos Thorvald Andersen på Øster Vedstedvej. Så blev de set mange andre steder i omegnen af Ribe.

Men størst var glæden, da de lokale yndlinge - et storkepar - blev set på reden på taget af Det Gamle Rådhus.

For det er der, de har ynglet sidst, og der har ikke været ynglende storke i Ribe siden 2004. Men mange i og omkring Ribe håber stadig på, at Ribe får sin status som storkenes by tilbage.

Annonce


Det er et smukt syn, når storkene flyver ind over byen. Foto: TOrsten Troelsen


Fra nærmeste hold - fra hjemmet i Bispegade - har fotografen Torsten Troelsen observeret storkeparret. Og til manges glæde er de ikke fløjet fra reden endnu.

- Jeg holder øje med dem hver dag. Og vi kan alle i og omkring Ribe glæde os over, at de stadig er her. Så de har nu opholdt sig på reden på taget af Det Gamle Rådhus i ikke færre end seks døgn. Det opfatter jeg da som et rigtig godt tegn, siger Torsten Troelsen.

Oldermanden tror på det


Der har været eksperter fra Storkene.dk og biologer, der mener at vide, at det er to hanner, der har indtaget reden.Jeg skal op i Ribe Domkirkes Borgertårn med min kikkert, for jeg skal se om der er æg i reden. Jeg har hørt flere kyndige personer forklare, at de har set den ene af storkene ligge på reden. Så hvem ved – måske tager eksperterne og biologerne fejl. Jeg synes i hvert fald, at det ligner et storkepar

Steen Klaaby


Men det er storkelaugets oldermand nu ikke så sikker på.

- Jeg skal op i Ribe Domkirkes Borgertårn med min kikkert, for jeg skal se om der er æg i reden. Jeg har hørt flere kyndige personer forklare, at de har set den ene af storkene ligge på reden. Så hvem ved - måske tager eksperterne og biologerne fejl. Jeg synes i hvert fald, at det ligner et storkepar, siger Steen Klaaby.

Håbet for at der for første gang siden 2004 er storkeunger i reden i Ribe, lever altså i bedste velgående endnu. Så nu er det bare om at se tiden an og krydse fingre.

StorkenStorkene blev første gang set hos Thorvald Andersen i Øster Vedsted. Han har selv en rede i baghaven Foto: Thorvald Andersen


- Der er også folk, der har set dem opføre sig på en måde, som ligner en rigtig parring. Der er jo ikke nogen, der ved noget om kønnene med sikkerhed. Storkeeksperterne er her jo rigtig tit, da de stadig opfatter Ribe som et naturligt sted for storke at yngle, fastslår han.Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce