Annonce
Ugeavisen Ribe

Stort stipendium til Ribepige: Astrid har forsket i børns tænder

Susanne Kleist, formand for Tandlægeforeningen, og Astrid Rathcke Poulsen, der står med bevis for det store stipendium, hun har fået. Privatfoto
Astrid Rathcke Poulsen, tandlægestuderende på Københavns Universitet, har det sidste år forsket i børns tænder med et skolarstipendium på hele 162.000 kroner fra Tandlægeforeningen.

Ribe/København: Med et skolarstipendium på 162.000 kroner fra Tandlægeforeningen har tandlægestuderende Astrid Rathcke Poulsen det sidste år prøvet kræfter med livet som forsker på Københavns Universitet. Her har hun forsket i, hvornår børn danner deres blivende tænder sammenlignet med for 40 år siden. Viden der kan få betydning for fremtidens undersøgelser af børn.

- Tandregulering har været min store interesse fra starten af studiet. Jeg synes, det er enormt spændende, hvor meget man kan ændre på tænders placering og er meget beæret over at være en af de få, der har modtaget Tandlægeforeningens skolarstipendium til at forske, fortæller 25-årige Astrid Rathcke Poulsen, der blev færdig med projektet i september og nu er ved at lægge sidste hånd på en international artikel om sine resultater.

Noget af det, hun har fundet ud af med sin forskning er, at børns tænder modnes signifikant tidligere i dag sammenlignet med tidligere generationer. Hun har til forskningen sammenlignet to grupper af børn født i henholdsvis 1969-1973 og 2005-2010, og forklaringen herfor skal formentlig findes i ændringer i ernæring, socioøkonomi og miljø.

Annonce

- Den viden kan tandlæger bruge - både så børn bliver henvist til en bøjletandlæge på det rigtige tidspunkt, og når der skal udvikles nye retningslinjer for, hvornår børns tænder, tandfrembrud og sammenbid skal undersøges, forklarer Astrid Rathcke Poulsen.

Musikalsk ripenser

Astrid Rathcke Poulsen er datter af Tina Rathcke og kiropraktor Poul Poulsen. Hun er født i Liverpool i England, men opvokset i Ribe, hvor hun slog sine folder, indtil hun i 2016 flyttede til København for at læse til tandlæge. Hendes mor er tandlæge, men det var ikke grunden til, at hun valgte faget.

- Da jeg som teenager fik bøjle på, blev jeg meget fascineret af, hvor meget man faktisk kan rykke rundt på tænderne. Og så er jeg glad for kombinationen af at arbejde med mine hænder, mennesker og at blive fagligt udfordret, siger Astrid Rathcke Poulsen, der til sommer kan kalde sig cand.odont.

Astrid Rathcke Poulsen har spillet klassisk klaver, siden hun var barn, men i dag bruges fritiden mest på gastronomiske oplevelser, koncerter og ture i teatret og balletten med vennerne.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce