Annonce
Ugeavisen Ribe

Stort tæppe med ripensisk islæt afsløret i Tyskland

Ribequilerne har spillet en stor rolle i skabelsen af det store tæppe i kirken i Demmin. Privatfoto
Syv Ribe Quiltere har bidraget markant til et stort mindetæppe i kirken i den tyske by Demmin.
Annonce

Ribe: Det er i år 75 år efter afslutningen af Anden Verdenskrig, og her mindes ofrene for et stort masseselvmord i 1945 i den lille by Demmin.

Der er i den forbindelse skabt et 12 meter langt tæppe, der består af mange firkantede dele med forskellige kors, som folk fra Tyskland og Danmark har syet i måneder.

Og her har en stribe lokale quiltere medvirket, og de har skabt en stor del af tæppet.

Det store tæppe blev afsløret af sognepræsten Karsten Wolkenhauer i den østtyske by Demmin, og den tyske biskop Kristina Kühnbaum-Schmidt holdte en tale, og det skaber glæde hos de lokale quiltere.

- Det glæder mig meget, at de har afsløret tæppet, da jeg regnede med, at alt var gået i stå i Tyskland. Jeg er imponeret over at se det færdige værk, og tæppets størrelse og udtryk er noget helt særligt, og jeg er og glad for, at jeg ikke skulle sy det hele sammen. Det har sat mange tanker i gang at være en del af et så usædvanligt projekt, og lærerigt har det været på mange måder, siger Ruth Pedersen.

- Vi var syv Ribe Quiltere, som var med til at sy i alt 75 kors, og Karsten Wolkenhauer fik de tre kvadratmeter overrakt i Ribe i februar måned. Vi valgte at sy skæve kors, som tydelig kan spottes i række to, fem og syv fra oven, siger Ruth Pedersen, der er en del af Ribe Quilterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce