Annonce
Ugeavisen Ribe

Succes: Sommercollege i Ribe har givet børn nye venner

Der har været mange gengangere til Sommer College, blandt andet da der var rollespil i Tangeskoven. Foto: Annett Bruhn
Sommer College 2020 i Ribe har været en succes med omkring 30 deltagere ved hvert arrangement. Både børn, forældre og tovholder Jacob Munk håber på en gentagelse til næste sommer.
Annonce

Ribe: De har været på shoppetur, ude og spille escape room, prøvet rollespil og meget andet.

Hen over sommeren har der været en stribe af aktiviteter for børn og unge i Vadehavsskolens skoledistrikt, og nu hvor det sidste arrangement er klaret, kan Sommer College 2020 godt tolkes som at have været en succes.

Det mener Jacob Munk, der er skolepædagog på Ansgarskolen og tovholder på Sommer College i Ribe, i hvert fald.

- Vi har forsøgt at sammensætte et alsidigt program, der kunne ramme bredt, og jeg mener, at det lykkedes. Vi har haft et godt samarbejde med de lokale kulturinstitutioner og foreninger, siger han, og fortæller, at hvert arrangement har tiltrukket mellem 25 og 36 børn.

Annonce

- Det har været vildt fedt

Også de børn, der har deltaget i en eller flere af arrangementerne, mener, at det har været en succes.

- Jeg har været med på alle ture, og det har været vildt fedt. Vi har været ude at ro i kajak, og været i svømmehallen og på stranden og alt muligt, siger Malthe Vinter på 11 år, der ikke er til at stoppe:

- Det bedste har været at møde mennesker, man ikke har mødt før og at få nye venner. Jeg er blevet venner med flere, jeg ikke plejer at lege med.

Annonce

Alle håber på gentagelse

Det er også Jacob Munks oplevelse, at det gennem sommerturene er lykkes at skabe relationer på tværs af skolerne, og at både børn og forældre har været glade for initiativet.

Malthe kom til skade under rollespillene i Tangeskoven, men var ved godt mod kort efter. Foto: Annett Bruhn

- Mange har tilkendegivet, at de vil støtte op om det, hvis vi laver det samme næste år. Der har været mange gengangere, men der er også nogle nye med hver gang, som i dag til rollespil i Tangeskoven, hvor der er fem nye ansigter, fortæller Jacob Munk denne tirsdag, hvor børnene var samlet i Tangeskoven og fik mulighed for at snuse til rollespil sammen med foreningen Ripen.

Han håber, at Sommer College ikke bliver en engangsforestilling.

Summer College i Ribe har tiltrukket en masse begejstrede børn som blandt andet Thyra, Vitalina, Malene og Naiya, fortæller skolepædagog Jacob Munk. Foto: Annett Bruhn

- Det kunne være fint at gentage successen næste år og få nogle flere kulturinstitutioner i spil, som for eksempel Kulturkolen, Myrthuegård og Vadehavscentret. Hvis vi skal gentage Sommer College næste år, håber jeg, at vi kan være tidligere ude, så der kan melde sig nogle flere på banen, siger Jacob Munk.


Det bedste har været at møde mennesker, man ikke har mødt før, og at få nye venner. Jeg er blevet venner med flere, jeg ikke plejer at lege med.

Malthe Vinter


Vitalina, der stammer fra Ukraine, og som næsten er ti år, har lige som Malthe været med på samtlige ture og får julelys i øjnene ved tanken om, at Sommer College måske ikke er en engangsforestilling.

- Det har været så sjovt at være i biografen og sejt at være på museum, men det bedste har været, at nu kender jeg alle de andre, som jeg ikke kendte før.

Tirsdag var der rollespil i Tangeskoven. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce