Annonce
Ugeavisen Ribe

Svenne er nærmest opvokset i Ribe Svømmebad

Siger man Ribe Svømmebad, siger man også Svenne. Foto: Bo Maimburg
Det lå nærmest i kortene, at Svend-Åge Thiim skulle overtage jobbet som bademester, da Poul og Sonja Nielsen stoppede. Og han har været der siden.

Ribe: Man kan ikke sige Ribe Svømmebad uden at sige Svenne – eller Svend Åge Thiim som han rettelig hedder.

Institutionen og personen er nærmest vokset sammen, og han har igennem godt 30 år været manden der gik forrest, manden der havde styr på tingene, og det har samtidig også været ham der har sørget for, at ånden og den rigtig stemning er tilstede.

- Ribe Svømmebad er jo en institution i Ribe, og Poul og Sonja der var der før mig, var jo nærmest mine reserveforældre, så jeg har altid været vild med Ribe Svømmebad helt fra, jeg var barn. Så det var helt naturligt, at jeg som barn altid havde mit sæsonkort om halsen i den karakteristiske brune snor. Da de manglede en til at overtage efter Poul, blev jeg opfordret til at søge jobbet, og selvom det var med visse betænkeligheder, søgte jeg og fik jobbet. Efter 14 dage i jobbet tænkte jeg, at her holder jeg ikke længe, men jeg tror, at vi er vokset sammen – altså Ribe Svømmebad og mig, siger Svend Åge Thiim.

Annonce
Der er styr på tingene i Ribe Svømmebad og Svenne sætter en ære i, at der ikke er noget, der er overladt til tilfældighederne ude i kontrolrummet. Foto: Bo Maimburg

Inden han blev ansat, havde Svend Åge Thiim arbejdet på Ribe Maskinfabrik og på havnen i Esbjerg.

- I mine øjne var Kirsten selvskrevet til jobbet, men da hun havde takket nej, kunne jeg jo godt søge jobbet. Jeg var jo en del af familien i Ribe Svømmebad, så det var nok naturligt.

Svenne er godt nok ikke længere helt så aktiv som svømmer som ”i gamle dage”, men han kommer i dag primært i Ribe Svømmebad, når han er på arbejde. Han var tidligere også en flittig gæst, når han havde fri.

- Jeg skal da være ærlig at sige, at jeg svømmer mest, når jeg skal forberede mig til livredderprøven.

Elsker atmosfæren

Det var vigtigt for Svenne, at han kunne medvirke til at skabe en god ånd på stedet – eller som mange nok ville sige – at fortsætte de gode takter, som Poul og Sonja havde skabt.

- Der er bare en helt særlig atmosfære i Ribe Svømmebad, og det er helt tydeligt, at alle kommer her af lyst og kærlighed til svømmebadet. Jeg er jo en rigtig vandhund, og min kone har tit sagt til mig, at jeg ligeså godt kunne få en seng herovre, for jeg er næsten mere der end hjemme.

- Da jeg blev ansat, fik jeg at vide, at jobbet som bademester ikke er et job men et kald ligesom at være præst. Og det passer vist godt nok.

Da orkanen rasede i 1999, havde Svenne heller ikke tid til at være hjemme og passe på huset, for det var vigtigere for ham at passe på svømmebadet.


Da jeg blev ansat fik jeg at vide, at jobbet som bademester ikke er et job, men et kald ligesom at være præst. Og det passer vist godt nok.

Svenne


- Jeg kan godt glæde mig over at Ribe Svømmebad er et lækkert hus, og standarden er noget helt andet, end da jeg startede. Det er vedligeholdt og i en god stand, og nu går vi jo og glæder os over, at vi skal udvide om få år.

Annonce

Morgenstemningen er helt særlig

Svenne er allermest glad for at være på arbejde om morgenen, for det er jo ensbetydende med mange hyggelige timer sammen med morgensvømmerne.

- Der er en helt særlig stemning om morgenen, hvor de mange trofaste morgensvømmere bare skaber en særlig atmosfære. Jeg mærker tydeligt, at alle kan lide at komme om morgenen, og det er uanset, om man er på arbejde, eller man svømmer. Vi fejrer fødselsdage, og vi holder julefrokost, og lige nu snakker vi om, at vi skal holde en sommerfrokost, da julefrokosten blev aflyst.

Kort om Svend Åge

Svend Åge Thiim er 64 år gammel, gift med Lis, og de har sammen en datter.

Han er født og opvokset i Ribe, han er uddannet VVS montør ved Robert Schmidt, og han har været teknisk serviceleder i Ribe Fritidscenter i godt 30 år.

- Det er bare så skønt om morgenen, hvor alle er glade, og der flere der har fundet en partner eller en livsledsager om morgenen. Det har vi flere gode eksempler på, og det er jo dejligt. Vi holder af hinanden, og vi spørger ind til hinanden af kærlighed.

Annonce

To tumorer ændrede livet

Livet har dog ikke været en dans på roser for Svend Åge Thiim, for han har måttet igennem to operation for tumorer i hjernen.

- Første gang jeg blev opereret var tumoren godartet, mens det anden gang var kræft. Det var en hård tid, og jeg måtte igennem 30 dage med stråler, men jeg kom rigtig fint igennem det. Da jeg var færdige med strålerne, skulle jeg satme vise folk, at der ikke var noget galt med mig. Jeg var fit for fight, og jeg var hurtigt tilbage på jobbet.

- Jeg skulle hurtigt tilbage i god form, og jeg besluttede mig for, at jeg skulle løbe et maratonløb, for sygdommen skulle ikke knække mig. Jeg nåede at løbe fem maratonløb, og den sidste var på under fire timer, og så var målet nået. Det var for mig selv et bevis på, at jeg havde sejret over tumoren. Det var en fed oplevelse, og jeg var helt høj over det, siger Svend Åge Thiim.

- Motion giver mig noget helt særligt, og jeg tror, at det har dræbt flere depressioner, der var på vej. Jeg har formået at bruge sygdommen til noget positivt, og det har gjort mig stærkere. Jeg cykler i dag tre gange om ugen, og det er jeg også rigtig glad for.

- Da jeg blev konfirmeret vejede jeg 87 kilo, og jeg var en lille fed prop, men det har motionen sat en stopper for. Og det er nok også årsagen til, at motionen er så vigtig for mig.

Annonce

De korte og skarpe

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Hjælpsom, vil alle det godt og lidt naiv.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Jeg har det godt med sammenholdet i byen og den nærhed og tryghed, der er ved at bo her.

Hvad er det du så godt kan lide ved vand?

- Jeg har aldrig været en boldnørd, men jeg var den lille tykke dreng, der blev sat ud på sidelinjen. Og så var vand naturligt, og jeg var god til at svømme.

Hvad er du god til?

- Jeg er verdens bedste til at lave sovs. Dog kun juleaften.

Hvad er din største last?

- Søde sager.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen hvad skal vi så lave?

- Vi skal starte med en rolig svømmetur, og så skal vi bagefter drøfte verdenssituationen i saunaen. Og når det er overstået, skal vi da drikke en kold øl, og vi skal udveksle barndomsfortællinger fra Ribe.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce