Annonce
Ugeavisen Ribe

Tallene taler sit tydelige sprog: Håndværkerne vækster - også i Ribe

Erhvervschef Karsten Rieder oplever at håndværksbranchen har det rigtig godt. Privatfoto
Tal fra Business Esbjerg viser, at 24 procent af håndværkervirksomhederne i Esbjerg Kommune har haft øget omsætning det seneste år og knap hver femte har ansat nye folk. Det glæder erhvervschef Karsten Rieder sig over.

Ribe: Billedet i hele landet er tydeligt, og erhvervschef i Business Esbjerg der dækker  Esbjerg Kommune, Karsten Rieder, oplever også, at håndværkerne har travlt i kommunen og i Ribe i særdeleshed.

- Jeg oplever naturligvis, at visse brancher har været udfordrede det seneste år på grund af coronanedlukningen. Men den tendens har bestemt ikke påvirket håndværksbranchen. Der er masser at lave, og kunderne er både erhverv og private. Der var jo også tydeligt, at kommunerne var med til at skabe aktivitet i starten af nedlukningen, da de valgte at fremskynde projekter, som ellers først var planlagt til at skulle have været afviklet senere. Men jeg tror ret hurtigt, at kommunerne fandt ud af, at håndværkerne havde nok at lave, siger Karsten Rieder.


Jeg oplever naturligvis, at visse brancher har været udfordrede det seneste år på grund af coronanedlukningen. Men den tendens har bestemt ikke påvirket håndværksbranchen. Der er masser at lave.

Karsten Rieder


Han bakkes både op af Morten Stendevad, der er presseansvarlig hos Business Esbjerg, og af en undersøgelse i Esbjerg Kommune.

- Vi lavede en undersøgelse i andet kvartal sidste år, hvor vi forespurgte virksomhederne, hvordan de havde det, og for nylig har vi lavet en lignende undersøgelse. Tendensen er klart den samme overalt, nemlig at håndværksbranchen har nok at lave. De vækster på omsætning og de ansætter medarbejdere, siger Morten Stendevad.

Han oplyser endvidere, at de håndværkere, der er hårdest ramt, har holdt sig på samme niveau som tidligere eller en smule under.

- Vi ser et klart billede af en branche, hvor størstedelen har haft et forrygende år i 2020. Vores undersøgelse viser, at 44 procent har uændret omsætning, mens 24 procent har haft en stigning. Til sammenligning viser undersøgelsen, at halvdelen af alle virksomheder generelt har mistet omsætning. 17 procent har haft en stigning i antallet af medarbejdere mens 71 procent har samme antal som inden corona. Godt halvdelen af håndværkervirksomhederne forventer, at virksomhedens omsætning i løbet af 2021 kommer tilbage på samme niveau – eller endda højere - som før coronakrisen indtraf, siger Morten Stendevad.

Annonce

Tendens vil fortsætte

Hos 3byggetilbud.dk, der er Danmarks største formmidler af bygge- og renoveringsopgaver med et netværk på 1.600 håndværkere fordelt over hele landet, bekræfter man tendensen på både regional- og landsplan. For postnumrene 6600-6800, der dækker Vejen, Esbjerg kommuner samt byerne Varde og Skærbæk, har man oplevet en vækst af opgaver på 49 procent det seneste år, hvilket er samme niveau som i hele landet.

Ribe Murer og byggeteknik

- Generelt kan man sige, at den vækst, vi har set på landsplan også kan ses lokalt. Væksten har været stor på landsplan og blandt andet coronasituationen tvinger mange danskere til at opholde sig meget mere i hjemmet, og det giver dem lyst til at bruge deres opsparede og frigivne penge på at realisere deres renoveringsdrømme. 2021 byder både på energitilskud, forhøjet håndværkerfradrag og flere feriepenge, hvilket med stor sandsynlighed betyder at tendensen fortsætter ind i 2021, siger Maria Carlsen, der kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce