Annonce
Ugeavisen Ribe

Thomas Hauger fik Bubber på nationalt tv

Teater har altid været en stor del af Thomas Haugers verden, men det var kun i hans sidste job, at han ikke kun arbejdede frivilligt med faget. Arkivfoto

Et arbejdsliv på 39 år bød på hele syv forskellige job og et par freelanceperioder for Thomas Hauger. Jobbene har været både som underviser og som tv-redaktør, hvor han blandt andet fik Bubber og hans badekar på nationalt tv.

Annonce

Ribe: Nogle mennesker holder det samme job gennem hele deres arbejdsliv, mens andre - som Thomas Hauger - skifter rundt for at prøve lidt af hvert og udfordre sig selv. Han havde gennem sit 39 år lange arbejdsliv, der begyndte i 1967, syv forskellige faste job og yderligere to perioder, hvor han arbejdede freelance.

- Jeg har nok haft en typisk mandlig tilgang til mit arbejdsliv omkring, at vi mænd kan alt. Jeg har søgt job, som jeg ikke har haft forstand på, men alle job har sparket mig videre i min karriere, og der har ikke været et eneste af jobbene, som jeg har fortrudt eller været ked af, lyder det fra Thomas Hauger.

Han begyndte som 22-årig som lærer på Boldesager Skole, hvor han var kendetegnende for den unge og mere moderne lærertype.

- Der begyndte at komme en tro på en anden indlæringsform end kæft, trit og retning, og den tilhørte jeg. Jeg troede på, at eleverne skulle have medindflydelse, jeg indførte en klassens time i min undervisning, og så lærte jeg at spille et par akkorder på en guitar, som jeg også brugte. Men min skoleinspektør mente, at det, jeg gjorde, var mere underholdning end undervisning, og så stoppede jeg efter et par år, fortæller Thomas Hauger, der efterfølgende fik job på Ungdomshøjskolen ved Ribe, da den umiddelbart frie linje her passede ham bedre.

Kort om Thomas Hauger

Thomas Hauger er 74 år og gift med Helle Hauger. De har tre børn sammen, og begge har i mange år været en del af Teatret Drakomir.Denne artikel er en del af en serie, hvor vi beder folk om at fortælle om noget andet end det, man plejer at snakke med dem om. Det er kollegaen, der laver aftalen, og journalisten ved ikke, hvem han skal interviewe og kommer derfor uforberedt til mødet med den hemmelige gæst.

En af de helt store oplevelser for Thomas Hauger var i 1997, da han fik en ridderorden for en indsats for for kulturen i verden. Det var Prinsesse Caroline af Monaco, der slog ham til ridder. Privatfoto
Annonce

Mere undervisning

Dog levede jobbet her ikke op til forventningerne, og så stoppede han igen efter ti måneder. Men undervisning fortsatte med at være kernen i en række af Thomas Haugers job.

Han fik først job på det fritidspædagogiske seminarium og underviste i dansk, musik og drama, og igen var han lærertypen, der tog de studerendes ønsker alvorligt, ligesom de skulle have masser af indflydelse. Ti år senere fik han Danmarks første og dengang eneste stilling som sundhedspædagog i Ribe Amt, som efterfulgtes af først en freelanceperiode som sundhedspædagogisk konsulent, inden han blev leder af Bedriftsundhedstjenestecenteret i Esbjerg, hvor han skulle have fokus på at hjælpe arbejdspladser med at være forebyggende inden for sundhed.

Annonce

Redaktør på TV2

I slutningen af 1980'erne skulle der ske noget helt andet for Thomas Hauger. Han havde som så mange andre et ønske om at prøve at lave tv, så efter et enkelt tv-kursus fik han stillingen som chef for ALT-tv, der var arbejderbevægelsens lokal-tv.

- Jeg skulle prøve noget helt nyt, og jeg kom ind i en helt fremmed verden, men det var virkelig spændende at lave tv, fortæller Thomas Hauger, som dog blev fyret efter blot ti måneder.

Men den tv-erfaring bragte ham ind i TV2's verden tre måneder efter stationens tilblivelse. Her blev Thomas Hauger programredaktør for børne- og ungeprogrammer, hvor han blandt andet skulle forhandle med producenter for at indkøbe programmer.

- Det var utroligt spændende og meget anstrengende. Det var en kamp at få penge til at lave ordentlig børne-tv, og der er da noget, jeg ikke er stolt af. Til gengæld er jeg stolt af, at jeg fik Bubber på nationalt tv. Han var i forvejen i sit badekar på københavnsk lokal-tv, men jeg blev opfordret til at kigge på ham. Han var charmerende og lavede anderledes børne-tv, siger Thomas Hauger, der også fik startet blandt andet julekalenderen Skibet i Skilteskoven op og sørgede for, at Trolderik og den dokumentariske serie Faktisk også kom på TV2.

- Jeg har gode minder fra min tid på TV2, hvor jeg fik udfordringer, som jeg egentlig ikke var gearet til, siger Thomas Hauger, som forlod jobbet ved kontraktudløb efter fire år.

Annonce

Job i teaterverden

Efter endnu en kort freelanceperiode fik Thomas Hauger i 1996 det job, som egentlig passede ham allerbedst i forhold til hans store teaterinteresse. Han blev nemlig generalsekretær i Dansk Amatørteater Samvirke, og i starten overlappede dette job også hans titel som verdenspræsident for den internationale amatørteaterforening.

- Jeg havde jo arbejdet frivilligt inden for teater i 30 år, så nu blev job og hobby jo forenet. Det her job var det bedste, jeg kunne få, og en perfekt afslutning på mit arbejdsliv. Faktisk havde jeg ikke skænket det en tanke før nu, at jeg kunne arbejde med teater på denne måde, fortæller Thomas Hauger, der efter ti år i stillingen tillod sig at trække sig fra arbejdsmarkedet som 62-årig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce