Annonce
Ugeavisen Ribe

To nye padelbaner snart klar i Ribe

Der er voldsomt gang i aktiviteterne omkring Ribe Fritidscenter, hvor der udover svømmebad, tennis og fodbold også er anlagt skaterbane og snart kommer en ny kæmpelegeplads. Centrets to nye padelbaner placeres der, hvor der i dag er træer mellem tennisbanerne og Sportsvej. Foto: Ribe Fritidscenter
Til august forventer centerleder i Ribe Fritidscenter, at to nye padelbaner står klar i området omkring Ribe Tennis Klub.

Ribe: Padel er en af de helt stort motionssucceser i Danmark henover de seneste år, og på den anden side af sommerferien vil man kunne spille det i Ribe. Hidtil har man kunne spille i Esbjerg, Rødding og Gram.

Centerleder i Ribe Fritidscenter, Jørgen Th. Jepsen, fortæller nemlig, at man hopper med på bølgen og anlægger to baner i området omkring Ribe Tennis Klub.

- Vi har gået med planerne i nogen tid. Vi har arbejdet med forberedelsen i form af blandt andet økonomi og selve anlægget af banerne, og vi har nu finansieringen på plads til etablering af to baner, som i første omgang opføres uden overdækning, siger Jørgen Jepsen.

Han forklarer, at de to baner forberedes for en mulig kommende overdækning.

- Vi ønsker ikke at lave et lukket rum, men en overdækning, som kan tage den værste regn på banerne og dermed udvide sæsonen for padelsporten, siger han.

Lige så snart byggetilladelsen er på plads, går Nørgaard Anlæg i gang med at rydde området, der i dag er fyldt med store træer og buskads.

- Vi har søgt byggetilladelse og håber at kunne få den godkendt i løbet af omkring en måned, og så vil vi være klar til at igangsætte opførelsen hurtigt derefter, siger Jørgen Jepsen, der, om alt går efter planen, håber at kunne byde velkommen til padel i Ribe til august eller starten af september.

Det er Ribe Fritidscenter, der opfører banerne, og dermed skal banerne også bookes igennem fritidscentrets almindelige bookingsystem.

Ikke Padeltennis

Ifølge Dansk Padel Forbund blev navnet padeltennis brugt om sporten, da den blev introduceret i Danmark. Alle udøvere kalder i dag sporten padel, i tråd med resten af verden. Forbundet beskriver sporten som 50 pct. af det bedste fra andre ketsjer- og batsportsgrene og 50 pct. sjov, adrenalin og hyggeligt samvær.

De første padelbaner i Danmark blev etableret omkring 2008, men sporten har bredt sig hastigt gennem de seneste år. I 2019 steg antallet af baner fra 32 til 100, og man forventer ca. 200 baner inden udgangen af 2021.

Padel henvender sig til en meget bred befolkningsgruppe, da den er let at lære, og ikke er så fysisk hård som andre ketsjersportsgrenene tennis, squash og badminton.

Centerleder Jørgen Jepsen fra Ribe Fritidscenter skal først have ryddet et stort område ved siden af Ribe Tennis Klub for træer og andet buskads, inden anlægget af centrets to nye padelbaner kan sættes igang. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce