Annonce
Ugeavisen Ribe

Troels har store ambitioner: Vil skabe et multikulturelt hus i Ribe

Troels Pedersen åbner i denne uge galleri og kulturhus i et lill hyggeligt lokale bag Skolegade 4. Foto: Bo Maimburg
Fredag den 30. april åbner Troels Pedersen kulturhuset Galleri Liljebjerget i et lille hyggeligt lokale i gården bag Skolegade 4.

Ribe: Livemusik, kunst, foredrag og andre kulturelle indslag er noget af det, man kan opleve i det nye galleri og kulturhus, som Troels Pedersen står bag.

Det sker i et lille hyggeligt lokale i gården bag Skolegade 4.

Det er bestemt ikke tilfældigt, når Troels Pedersen vælger at kalde sit galleri for Liljebjerget, for Troels har ladet sig inspirere af Anders Sørensen Vedels trykkeri, Liljebjerget, der netop lå på det område, hvor det nye galleri er placeret.

- Jeg vil gerne skabe et kulturelt samlingssted, hvor der kan være nogle arrangementer som dyrker kulturen. Det bliver med hovedvægten lagt på musik, foredrag og kunst, og det bliver alt sammen med høj kvalitet. Vi vil finde en stribe gode kunstnere, som vil få gode muligheder for at vise deres værker, og så vil det blive krydret med forskellige former for musik, siger Troels Pedersen, der ved siden af at drive kulturhuset også er forfatter og klaverstemmer.

- Jeg er selv lyriker, og de sange, jeg skriver, vil alle sammen blive uropført her på stedet. Jeg har selv savnet en platform, hvor jeg kan få mine sange ud, og det har jeg fået nu.


Jeg ved, at der i Ribe er en meget stor interesse for kunst og kultur, og jeg er derfor sikker på, at der vil være en god interesse for de arrangementer, vi får her i det lille lokale med den gode beliggenhed i den gamle bydel tæt på Ribe Domkirke.

Troels Pedersen


Han har tidligere brugt en del tid og energi på at tage rundt og spille i det meste af Danmark. Det ønsker han ikke længere, og i stedet vil han bruge Liljebjerget som sit eget spillested.

Ribe er oplagt

I det lille lokale er der – naturligvis fristes man til at sige – et stort flygel, og væggene er prydret med kunstværker, der er skabt af kunstneren Lars Henning Andersen, som er den første gæsteudstiller.

Troels føler selv, at der har manglet et lille kulturelt sted i Ribe, og han tror på, at interessen er der.

Der bliver skiftende kunstudstillinger i galleri Liljebjerget, og Troels Pedersen er sikker på, at der er en stor interesse for stedets arrangementer her i Ribe. Foto: Bo Maimburg

- Jeg ved, at der i Ribe er en meget stor interesse for kunst og kultur, og jeg er derfor sikker på, at der vil være en god interesse for de arrangementer, vi får her i det lille lokale med den gode beliggenhed i den gamle bydel tæt på Ribe Domkirke, siger Troels Pedersen.

Der er officiel åbning af stedet 30. april klokken 14.00 med en lille uhøjtidelig sammenkomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce