Annonce
Ugeavisen Ribe

Tulipanfest i Ribe kan måske blive en open air fest

Det er endnu uvist, om der kan holdes Tulipanfest i Ribe i år. Arrangører håber, at det bliver muligt, men det kræver, at forsamlingsforbuddet lempes en hel del. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Arrangørerne vil strække sig langt for at kunne holde en Tulipanfest i år, og derfor har man både en plan A og B i skuffen, selvom forsamlingsforbuddet har meget at sige, om noget kan holdes overhovedet.
Annonce

Ribe: Sidste år satte coronavirussen en stopper for Tulipanfesten, og det vil komiteen bag byfesten for alt i verden gerne undgå i år.

- Vores plan A er naturligvis at holde en helt traditionel byfest forudsat, at restriktionerne tillader det. Dog er der ikke mange, der tror på, at vi kan samle 3.000 mennesker i et telt til maj, men vi har da et lille håb, siger Preben Fog Svendsen, der er formand for Tulipanfestkomiteen.

- Vi arbejder også med en plan B med en open air byfest. For vi ville være kede af at aflyse to år i træk, både for byens borgeres skyld og for de tre klubber, der arrangerer. Men vi skal naturligvis afklare det med de tre klubber for at finde ud af, om de budgetterer med en fest og om de kan tilbyde arbejdskraften.

Tulipanfest 2021

Årets Tulipanfest er planlagt til den 21.-24. maj.

Det er Ribe HK, Ribe Boldklub og Ribe Badminton Club, der står bag Tulipanfesten i Ribe. De deler således også overskuddet fra festen og er alle rimelig afhængige af den indkomst.

Hele Danmark er som bekendt lukket ned for tiden, og derfor har gruppen lidt svært at planlægge en eventuel Tulipanfest i detaljer, da de ikke kan indgå kontrakter med musikere uden at vide, om det bliver aflyst igen i år.


Vi arbejder også med en plan B med en open air byfest. For vi ville være kede af at aflyse to år i træk, både for byens borgeres skyld og for de tre klubber, der arrangerer.

Preben Fog Svendsen


- Vi er afventende, og det er en træls situation. Vi har sagt i gruppen, at den 1. marts er deadline for at beslutte, om vi gør det ene eller andet. Det store spørgsmål er jo, hvor mange vi har lov til at samles til den tid, og vi skal nok op på 500-1.000 mennesker udendørs for at det giver mening. Det er håbløst at holde noget, hvis vi kun må være 50 eller 100, siger Preben Fog Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce