Annonce
112

Turbåden Martha har forladt Ribe

Turbåden Martha fik et kort liv i Ribe. Fredag middag blev den sejlet til Nordby på Fanø, og i fremtiden skal den have hjemhavn i Sønderho. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Martha kuldsejlede i Ribe på grund af utilstrækkelig økonomi og manglende bådførere, så nu har en ny bestyrelse andre planer med turbåden.
Annonce

RIBE/FANØ: Turbåden Martha er formentlig blevet set for sidste gang på Ribe Å. Forleden var der ekstraordinær generalforsamling i foreningen Skøgum, som hidtil har stået som ejer af turbåden Martha, og her blev en helt ny bestyrelse, som er klar til alle de både økonomiske og praktiske udfordringer, det bliver at få driften af M/S Martha op at køre.

I Ribe kuldsejlede driften både på grund af økonomien, men også som følge af, at der var for få uddannede bådførere til at varetage de mange sejladser med båden, som var planlagt.

En af de første beslutninger fra bestyrelsen var at sende Martha til Fanø. Turbåden, som hidtil har været hjemmehørende ved Skibbroen i Ribe, sejlede derfor fredag middag for sidste gang ud fra slusen ved Kammerslusen. Destinationen var dens nye midlertidige hjemhavn i Nordby på Fanø. Her skal Martha ligge til kaj, indtil sejlrenden ind til Sønderho er blevet uddybet.

Formand for den nye bestyrelse er Willy Morgenstern fra Sønderho. Han ejede tidligere i et kvart århundrede Martha.

- Jeg købte båden i 1975 af Børge Fischer, som havde bygget den, og så brugte jeg den i 25 år som lystbåd, indtil jeg omkring årtusindeskiftet ikke længere havde tid til det, fortæller Willy Morgenstern.

Turbåden Martha fik et kort liv i Ribe. Fredag middag blev den sejlet til Nordby på Fanø, og i fremtiden skal den have hjemhavn i Sønderho. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Ingen bad feelings

Han understreger, at der ikke er nogle bad feelings mellem den nye bestyrelse, og de folk fra Ribe, som stod i spidsen for Martha, da denne blev søsat i juli sidste år.

- Det var selvfølgelig ærgerligt, at det projekt ikke kom op at køre, blandt andet som følge af for få skippere til at sejle båden. Men på Fanø tror vi på, at vi kan skaffe opbakningen. Nu går vi blandt andet ud og sælger skibsaktier til 1000 kroner stykket for at skaffe kapital, og vi tror også på, at vi kan skaffe det nødvendige antal folk til sejladserne. I første omgang bliver det i år med rundture fra Nordby, siger Willy Morgenstern.

Han siger, at man næste sommer forventer at kunne sejle sejladser fra Sønderho til Ribe, Esbjerg, Mandø og til Nordby. Det bliver dog først aktuelt, når sejlrenden til Sønderho er uddybet. Et projekt, som ifølge Willy Morgenstern forventes igangsat i september i år og afsluttet i januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce