Annonce
Ugeavisen Ribe

Turismen styrkes med nye initiativer

Jane Madvig og Kathrine Jung glæder sig over de mange nye tiltag i turistbranchen, som blandt andet indeholder nye brochurer og hjemmesider. Foto: Bo Maimburg
Ny fælles hjemmeside, nye brochurer og kampagner skal styrke turismen i Esbjerg og Fanø Kommuner.
Annonce

Kommunen: Der er i øjeblikket masser af aktivitet i turistbranchen med flere forskellige udviklingstiltag på de indre linjer.

- Der kommer mange nye initiativer, som alt sammen har til formål at styrke turismen her i området. Vi har allerede sammenlagt Visit Ribe og Esbjergs hjemmesider, og det betyder, at turisterne nu ser hele kommunens muligheder samlet på en platform. Hjemmesiden er overskuelig og giver turisterne et rigtig godt billede af, hvad de kan opleve i kommunen, siger turistchef Jane Madvig Søndergaard.

- Siden følger sæsonen og viser hele tiden, hvad det er, man kan opleve for tiden. Den er meget mere båret af billeder end tidligere, og den giver den god inspiration til, hvad man kan lave.

De to byers turistbrochurer er sammenlagt, og de ligner det udtryk, som man kender fra hjemmesiden. Det bliver i en mere lækker udgave end tidligere, og den vil ikke være nær så teksttung, og den vil være uden annoncer.

Udviklingstiltagene skal munde ud i et nyt destinationssamarbejde.

I første omgang handler det om et samarbejde mellem Esbjerg og Fanø kommuner, men man håber, at Tønder Kommune kommer med, så den nye destination dækker hele Vadehavsområdet.

Der er mange nye initiativer på vej, som alle sammen har til formål at styrke turismen her i området. Vi har allerede sammenlagt Visit Ribe og Esbjergs hjemmesider, og det betyder, at turisterne nu ser hele kommunens muligheder samlet på en platform.

Annonce

En guide udover grænserne

- Vi har også skabt en helt ny guide, som hedder 44 highlights, som indeholder de 44 bedste oplevelser, man vil kunne få her i området. Vi går her udover kommunen, og vi ved, at turisterne ikke interesserer sig for, hvordan landet er opdelt, men de vil bare gerne have en guide til de bedste oplevelser i området.

Ideen er opstået i Varde, der har haft en lignende guide, og nu er det udviklet til et rigtig godt samarbejde mellem de fire kommuner her i området. Der er otte opslag fra hver kommune i guiden, og så er der taget gode oplevelser med som Koldinghus, LegoHouse, Givskud og Christiansfeld. Guiden er at finde elektronisk og er sendt ud til alle aktører, og de, de har ønsket at få den trykt, har kunnet få den trykt. Den er i første omgang trykt i 30.000 eksemplarer.

- Guiden indeholder vores bud på det, der giver vores turister nogle gode oplevelser, og de oplevelser i umiddelbar nærhed, der er værd at køre efter. Den viser mangfoldigheden i hele området. Vores udfordring er, at vi har frygtelig meget at vise, siger Jane Madvig Søndergaard.

Guiden indeholder blandt andet Mandø, VadehavsCentret, Ribe Vikingecenter, Ribe Domkirke, Jacob A Riis Museet, Ribe Kunstmuseum, Museet Ribes Vikinger, Fiskeri- og Søfartsmuseet, Mennesket ved havet, Esbjerg Kunstmuseum, Hjerting Strand, Esbjerg by og Esbjerg Museum.

Turistfremmeindsats

Den kommunale turismefremmeindsats konsolideres i 15-25 tværkommunale destinationsselskaber, og dermed skal man de kommende år i kommunerne organisere turismefremmen og den strategiske destinationsudvikling i tværkommunale destinationsselskaber. Selskabernes opgave bliver at sikre, at Danmark får stærke destinationer, der kan klare sig i den internationale konkurrence om turisterne, og at turismen fortsat kan bidrage til skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i hele landet. Esbjerg og Fanø kommuner har allerede indgået et partnerskab, og man er i gang med at afsøge mulige samarbejder med andre kommuner i destinationsselskabsdannelsen.

Jobskifte

Jane Madvig Søndergaard har opsagt sit job som turistchef for at blive campingpladsejer på Fyn. Dette ændrer dog ikke noget i forhold til de turismetiltag, der beskrives i artiklerne.
Guiden 44 highlights indeholder 44 gode oplevelser, man kan få her i området - også ud over kommunegrænsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce