Annonce
Ugeavisen Ribe

Turistbranchen i Ribe har drøntravlt

Der er virkelig mange turister i Ribe i øjeblikket, og det er helt tydeligt, at danskerne dominerer billedet. Foto: Bo Maimburg
Der er turister som aldrig før i Ribe i øjeblikket, og danskerne har taget over, hvor udlændingene slap.
Annonce

Ribe: Det første halve år af 2020 har været en hård omgang for hele turistbranchen med attraktioner, overnatningssteder, restauranter og detailhandel.

Men de danske turister skaber travlhed i Ribe i øjeblikket, så regeringens opfordring til danskerne om at holde ferie i Danmark har virket.

Og travlheden har været helt vild på Quedens Gaard.

- Det er helt tydeligt, at danskerne har valgt at blive hjemme i Danmark. Det rykker helt vildt her hos os, og vi har aldrig oplevet noget lignende. Omsætningen er toppet, og vi har aldrig haft så meget at lave i en juli måned, og det glæder mig selvfølgelig helt vildt, siger Lise Frederiksen fra Café Quedens.


Det er helt tydeligt, at danskerne har valgt at blive hjemme i Danmark. Det rykker helt vildt her hos os, og vi har aldrig oplevet noget lignende. Omsætningen er toppet, og vi har aldrig haft så meget at lave i en juli måned

Lise Frederiksen


- Jeg har bare været lykkelig efter denne uge, og vi havde så travlt en dag, hvor vi måtte lukke køkkenet en time, for vi kunne slet ikke følge med. Vi havde allerede gjort kunderne opmærksom på, at der var en times ventetid på mad. Det har virkelig været helt forrygende, og det er helt vildt, så meget mine unge mennesker har knoklet. Vi rundede en dag 1300 ekspeditioner, og det er aldrig sket før, siger hun.

Annonce

Begejstring hos overnatningsstederne

Og den samme tendens ses også hos Ribes overnatningssteder, hvor Danhostel kan melde om total udsolgt.

- Vores tal ser overraskende godt ud, men det hele er presset sammen i sommerferien, og der kommer et stort dyk efter den 9. august. Men vi har totalt udsolgt i øjeblikket, og det har vi haft de sidste fire uger. Vi kunne mærke, at antallet af bookinger steg markant, da regeringen meldte ud, at de opfordrede folk til at blive hjemme og holde ferie her i Danmark, siger Claus Pedersen fra Danhostel.

- Der plejer at være 50 procent udlændinge og resten danskere, men det er i år 85 procent danskere, mens resten er udlændinge. Og det er klart, at vi er meget spændte på, hvad der kommer til at ske i august måned, når det er udlændinge, der overtager dominansen, siger han.

På Ribe Byferie oplever man helt samme tendens, og selvom sidste år var et rigtig godt år i juli måned, så er omsætningen 16 procent over sidste år. Byferiens højsæson starter normalt midt i juli, men den startede i år allerede i midten af juni. 90 procent af deres gæster er danskere, mens resten er fordelt på nordmænd og tyskere, mens de mangler hollænderne. Flere har i år valgt ugeophold, hvor mange normalt vælger miniferier.

Annonce

Museerne er populære

Og attraktionerne oplever helt den samme tendens.

- Det går overraskende godt for vores museer, og det nye heksemuseum trækker lange køer. Og det ser ud som om, at vores andre museer også kan holde gode besøgstal. Vi er ikke i tvivl om, at regerings udspil om at give halv pris på alle museer har hjulpet, og der har jo samtidig været museumsvejr, men vi er spændte på at se, hvad der sker senere på året, siger Flemming Just fra Sydvestjyske Museer.

Annonce

Travlhed på Hotel Dagmar

På Hotel Dagmar har man jo både restaurant og overnatning, og der er travlhed begge steder.

- Jeg er begejstret, vi bliver rendt total over ende, og vi har virkelig travlt. Jeg har aldrig set noget lignende, og det er som om, vi har Tulipanfest hver dag, siger Allan Jakobsen fra Hotel Dagmar.

Lise Frederiksen har sammen med resten af personalet i Quedens Gaard travlt med at servicere de mange gæster. Foto: Bibi Kjær

- Vi løber stærkt, og vi gør virkelig, hvad vi kan for at give folk den bedste service. Vi kæmper for at indhente det, vi har tabt, og det ligner en rekordstor juli måned, siger Allan Jakobsen, der tilføjer, at hotellets værelser alle er bookede.

Annonce

Tilbage på sporet

Der er også positive tendenser i detailbranchen, som jo virkelig har været pressede i coronatiden.

- Jeg er positiv overrasket over det høje aktivitetsniveau, der har været her i juli måned. Vi har haft rigtig travlt i de tre butikker i Ribe, og der har været ekstra travlt op mod weekenden, siger Keld Vestergaard, der driver modetøjsbutikkerne MR, Fröken og Klunz.

- Den store forskel har været, at der i år er mange flere danske turister, og jeg oplever også, at de shopper, så der er virkelig gang i den.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Efter et katastrofalt forår er vi tilbage på sporet, og jeg føler, at der er lys for enden af tunnelen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce