Annonce
Ugeavisen Ribe

Turistformand jubler over ny kriminalfilm i Ribe: Vi har jo ikke løftet en finger for det

To af hovedpersonerne i den nye kriminalfilm i Ribe i et ufrivilligt komisk øjeblik under optagelserne fredag. Men der er faktisk meget at glæde sig over for Ribe, mener formand for Destination Vadehavskysten, Claus Pedersen. Foto: Jacob Schultz
Formand for Destination Vadehavskysten ser store muligheder i, at et tysk filmselskab laver kriminalfilm i Ribe. Og så har det endda ikke kostet Ribe og kommunen noget.

RIBE: Når en mindre by eller område bliver hjemsted for en ny kriminalfilm på tv, bliver det som regel også en ekstra appelsin i turbanen for det lokale turistarbejde og erhvervsliv.

Sådan var det i Helsingør med "Sommerdahl", i Ystad med "Wallander" og i Hvide Sande med "Hvide Sande".

Derfor er det også helt normalt, at lokale politikere, handels- og turistfolk lægger stor energi og sågar økonomiske midler i at få lokket nye kriminalfilm eller serier til.

Annonce

Men i Ribe har det hverken været med Esbjerg Kommune eller det lokale erhvervs- og turistlivs vilje eller indsats, at Ribe nu er blevet hjemstavn for en ny tysk kriminalfilm i flere dele.

- Hvor heldig kan man næsten have lov at være. Det tyske filmhold har jo fundet frem til os helt af sig selv, uden at vi overhovedet har løftet en finger for, og uden at det mig bekendt har kostet kommunen en krone, lyder det fra formand for Destination Vadehavskysten, Claus Pedersen, hvorefter han tilføjer:

- Så vi siger da pænt tak til tyskerne og tager imod alt det, som vi nu kan få ud af det.

Genkender scener

Ifølge destinationsformanden, der også er direktør for Danhostel Ribe, er der rigtig meget at hente for Ribe i turist- og erhvervssammenhæng, ved at byen nu er blevet hjemsted for en fortløbende kriminalfilm. Som det var tilfældet for Ystad med "Wallander", Oxford med "Morse" og "Helsingør" med "Sommerdahl".

Og det gælder både før, under og efter optagelserne.

Filmoptagelserne, der har fundet sted flere steder i Ribe som her på pladsen foran det gamle rådhus, kan blive til stor gavn for Ribe i turistsammenhæng. Foto: Jacob Schultz


Hvor heldig kan man næsten have lov at være. Det tyske filmhold har jo fundet frem til os helt af sig selv, uden at vi overhovedet har løftet en finger for, og uden at det mig bekendt har kostet kommunen en krone

Claus Pedersen, formand, Destination Vadehavskysten

- Flere af os har jo haft fornøjelsen af at have de tyske filmfolk boende og spise, imens de var her for at lave optagelserne. Og nu hører vi fra flere tyskere, at de allerede genkender steder fra scener i den første film, når de er her, fortæller Claus Pedersen med hentydning til den første film, "The Danmark Crime: Rauchnächte", der blev vist på ARD i oktober 2021 og fik godt seks millioner seere.

Annonce

Flere muligheder

Formanden for Destination Vadehavskysten forstår derfor godt, at lokalområdet har taget så godt imod det tyske filmhold, som det har været tilfældet under optagelserne.

Myndighederne har blandt andet samarbejdet med filmholdet, når der skulle laves afspærringer under optagelserne. Og der er ingen, der har brokket sig over generne i gaderne.

Det tyske filmhold er blevet modtaget godt i Ribe, selvom der er blevet spærret af og holdt vagt under optagelserne. Foto: Jacob Schultz

- Det mangler da også bare, når vi får en så god og gratis reklame hertil. Og sådan var det da for eksempel også i Ringkøbing, da TV2 optog "Hvide Sande" der, påpeger Claus Pedersen.

Om Ribe så ligefrem vil til at lave guidede turistture i hælene på sporene af kriminalfilmen, som det har været tilfældet flere andre steder, for eksempel i forbindelse med Dan Browns historier om "Da Vinci mysteriet", er en anden snak.


Flere af os har jo haft fornøjelsen af at have de tyske filmfolk boende og spise, imens de var her for at lave optagelserne. Og nu hører vi fra flere tyskere i gaderne, at de allerede genkender steder fra scener i den første film

Claus Pedersen, formand, Destination Vadehavskysten

- Vi er jo ikke ligefrem kommet op på Hobitten-niveau endnu, vel, siger han og fortsætter:

- Men nu må vi se, hvor langt filmen kan komme ud. Hvis den for eksempel bliver sendt i flere lande, så kan der da godt være flere spændende muligheder og perspektiver i det, slutter han.

En hundelufter får at vide, at hun skal flytte sig under optagelserne fredag. Og der er foreløbig langt til en guidet tur i fodsporene på filmens scener. Foto: Jacob SchultzAnnonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce