Annonce
Ugeavisen Ribe

Udsigt fra Ribes fugletårn forbedres

Nu bliver den vildtvoksende pil ved fugletårnet i Ribe fjernet, så man igen vil kunne se ud over Ribe Østerå og mod domkirken. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Esbjerg Kommune vil snarligt igangsætte rydning af beplantning omkring udsigtstårnet ved Ribelund.
Annonce

Ribe: Ugeavisen Ribe beskrev for knap et år siden, hvordan vildskud blokerede udsynet over Ribe Østerå fra udsigtstårnet ved Ribelund. Men inden længe vil beplantningen af pil blive ryddet, således at byens borgere og gæster atter kan få frit udsyn til naturen og domkirken.

Inden for de næste dage rykker en skovningsmaskine ind i naturområdet ved Ribe Østerå bag Ribelund. Der skal nemlig ryddes ud i den beplantning af pil, som efterhånden har taget udsigten fra fugletårnet. Med vejret i vinter var det ikke muligt at foretage rydningen dengang, så arbejdet foretages nu i en periode mellem fuglenes ynglesæson er afsluttet frem mod, at opstemningen af åen begynder den 11. september.

Annonce

Sort sol fra tårn

Når rydningen er gennemført, vil man desuden atter kunne se sort sol fra udsigtstårnet, og formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, fremhæver desuden tårnets betydning for Ribes turisme.

- Naturen omkring Ribe Østerå er et værdifuldt naturområde med mange fugle, og folk kommer langvejs fra for at opleve det populære naturfænomen sort sol. Derfor er det vigtigt, at vi passer på naturen og giver området gode betingelser, så det fortsat kan være et rekreativt sted for både lokale og gæster i Ribe, siger han.

Desuden gavner det fuglene, at pilen beskæres, så den ikke dominerer i forhold til den rørskov, som fuglene trives bedst i.

Naturen omkring Ribe Østerå er et Natura 2000-område, som er særligt beskyttet, men Ribe Amt fik i 2003 tilladelse til at etablere tårnet og til at holde området omkring udsigtstårnet ryddet. Tårnet blev i sin tid rejst som et led i det europæiske handicapår, og der er derfor en rampe op til tårnet, som gør det let for alle at komme op og nyde udsigten.

Rydningen sker efter ønske fra Lokalråd Ribe Midt, og det tager cirka en uge at fælde pilen omkring fugletårnet. Flisning af de fældede træer sker efter den 21. august af hensyn til Ribelund-festivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce