Annonce
Ugeavisen Ribe

Udskudt genforeningskoncert spilles i Sct. Catharinæ Kirke

Den Danske Samleduos koncert skulle oprindeligt være spillet i foråret som en del af markeringen af 100-året for Genforeningen. Foto: Martin Dam Kristensen.
Annonce

Ribe: Den Danske Salmeduo spiller koncert i Sct. Catharinæ Kirke onsdag den 19. august kl. 19:30.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræbelser - sange der afspejler udviklingen af Danmark til den nationalstat, som vi kender i dag. Dette er "Du skønne land" en musikalsk fejring af.

Den Danske Salmeduo, med Christian Vuust på saxofon og klarinet og Hans Esbjerg på klaver, spiller nyfortolkninger, der viser melodiernes levedygtighed og tidløshed - og dermed bærer sangene ind i vores samtid.

Duoen nytænker musikken bag sangene og salmerne i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den amerikanske jazztraditions legende improvisationer og den klassiske musiktraditions nænsomhed.

Koncerten var egentlig planlagt til at skulle være en del af genforeningsjubilæet, der blev aflyst i foråret. Nu er der så opstået en mulighed for at høre duoen, og ikke mindst at få en lille bid Genforening, som jo i den grad er blevet sat på pause.

Af hensyn til krav om plads anbefales det, at man køber billet på forhånd via Billetto.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce