Annonce
Ugeavisen Ribe

Udvalgsformand overrasket over interesse for ny autocamperplads ved Ribe

Der er stor interesse for at komme med input til planerne om en ny autocamperplads ved P-Syd, forklarer udvalgsformand Søren Heide Lambertsen. Arkivfoto: Ole Maass
Formand for Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg beretter om meget stor interesse for ny autocamperplads ved P-Syd i Ribe. To turistaktører i Ribe har allerede vist interesse i at drive pladsen, men begge parter mangler svar på flere spørgsmål.

Ribe: For nogle uger siden efterlyste Esbjerg Kommune ideer til, hvordan en eventuel ny autocamperplads ved P-Syd i Ribe skulle drives.

Og siden da er det væltet ind med henvendelser til forvaltningen og udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V). Samtidig er Søren Heide Lambertsen blevet kontakten af en lille håndfuld virksomheder, der kunne være interesserede i at drive pladsen.

- Der har været stor interesse i at byde ind med tanker og forslag til, hvordan en plads kan drives. Jeg er godt nok overrasket over de mange inputs, vi har fået. Der er også autocampergæster, der har kontaktet mig og sagt, at de synes det er ærgerligt, at man så ikke kan holde ind ved Ribe i sin autocamper i nogle få timer for at spise en frokost, inden man kører videre. De siger, at pladsen i Ribe er berømt for netop dette, og denne form for parkering er måske også noget, der skal tænkes ind i en ny plads, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Er der et behov?

En af de parter, som har udvist interesse for at drive en autocamperplads, er ejerne af Ribe Camping, Anne Schested Hansen og Jonas Grønbech Sørensen. Dog mangler de endnu afklaring på flere ting. Derfor er parret endnu lidt afventende.

- Det er blandt andet uklart, hvad målet med den nye parkeringsmodel er. Er der overhovedet et behov for en plads eller er der bare behov for flere parkeringspladser til personbiler, spørger Jonas Grønbech Sørensen, der påpeger, at der ikke er fuldt belagt med autocampere hos dem i sommersæsonen.

Anne Schested Hansen og Jonas Grønbech Sørensen overtog Ribe Camping i 2017, og nu viser de også interesse i at drive en ny autocamperplads ved P-Syd. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen

Jonas Grønbech Sørensen appellerer til ens vilkår for både campingpladser og en mulig, ny autocamperplads.

- Vi skal jo have alle mulige oplysninger fra en kunde, der vil overnatte her. Det tager lidt tid og kan virke omstændeligt, men det er regler, vi skal overholde. Jeg har en appel til kommunen om, at der skal være ens regler, siger han.

Annonce

Lang vej endnu

Også hos forpagter af Restaurant Kammerslusen, Niels Toft, er der interesse for at drive pladsen ved P-Syd. Niels Toft er i dag i fuld gang med planer om opførelse af en plads til autocampere ved Kammerslusen, og det er i den kontekst, at han finder P-Syd interessant.

Gratis parkering

I dag er der en gratis parkeringsmulighed i 48 timer til autocampere ved p-syd. I kommunens oplæg til en ny model, skal den gratis parkering for autocampere nedlægges, og i stedet skal gruspladsen tæt ved - som ejes af kommunen - forpagtes ud og omdannes til holdeplads for autocampere mod betaling.

- Vi er interesseret i at drive det, men der er rigtigt mange spørgsmål, der først skal afklares. Vi synes planerne er spændende, men der er stadig meget lang vej endnu, inden en ny plads ved P-Syd er en realitet, siger Niels Toft.

Søren Heide Lambertsen er da også godt klar over, at alt endnu står åbent, selv om han allerede har holdt et enkelt møde med en mulig forpagter og været i telefonisk kontakt med andre.

- Vi vil gerne hele vejen rundt, inden vi tager en beslutning. Som det ser ud nu, er vi ikke afvisende over for en model, hvor en erhvervsdrivende får jorden stillet til rådighed, og så skal man drive pladsen ud fra en række betingelser, ligesom man selv skal opføre de bygninger, der skal bruges, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce