Annonce
Ugeavisen Ribe

UGE-Avisen Ribe giver forslag: Hvad skal du lave i påskeferien?

Arkivfoto: Timo Battefeld


Ferie: Der er mange ting at tage sig til i påskeferien, selv om museer og lignende er lukkede. XL redaktionen giver dig her en række forslag til aktiviteter i hele kommunen.

1. På tur med Vadehavscentret

Marts og april er højtid for østersture, og Vadehavscentret har flere på programmet hen over påsken. Arkivfoto: Timo Battefeld

Vadehavscentret har trods lov til at arrangere udendørs ture for grupper op til 25 personer. I den kommende tid kan man derfor komme på østersture eller komme ud og udforske bunden af Vadehavet.

Man skal fremvise en negativ coronatest, der højest er 72 timer gammel, for at kunne deltage.

Man kan i forbindelse med et besøg også se den udendørs plancheudstilling med "Vores vilde vidunderlige natur" der står ved Vadehavscentret frem til den 5. april.

2. Ta' ud og fisk

Hvis man er heldig, kan man fange ens aftensmad i Storkesøen. Arkivfoto

Storkesøen i Ribe har 44.000 kvadratmeter sø med masser af fisk i. Desuden er der legeplads, bålhytter, hvor man kan spise medbragte madpakker, og mulighed for at leje udstyr. Det er en god og hyggelig familieaktivitet, der sagtens kan sluge flere timer.

Ejerne understreger, at de ikke er pålagt nogle restriktioner ved søen ud over afstandskrav.

3. Ta' maden med hjem

Flere restaurantioner i Ribe tilbyder take away, mens de er tvangslukkede. Det omfatter eksempelvis Quedens Gaard, Alabama, Porsborgs Gastrobar, Peking House og Mamma Mia.

4. Gå på opdagelse ved De Hvide Mænd

Der er gemt en masse bogstaver ved og omkring Esbjerg bys vartegn "Mennesket ved havet". I påsken kan man finde dem og vinde et påskeæg.

Mange kender Esbjerg bys vartegn ”Mennesket ved havet”, men ikke alle kender mere til billedkunstneren bag, Svend Wiig Hansen. Derfor inviterer Esbjerg Kunstmuseum store og små til at opleve området i påskeferien med nye øjne. Man kan tale om kunsten, tegne i sandet, samle bogstaver og dermed være med i konkurrencen om påskeæg.

Indtil mandag den 5. april kan man finde otte små poster i området omkring skulpturgruppen. Tilsammen udgør de en analog skattejagt for især børnefamilier, men alle er velkomne til at tage turen. Ved hver post findes spørgsmål og informationer om både de fire hvide mænd og andre af Svend Wiig Hansens værker. Finder man alle påskejagtens poster og samler bogstaverne undervejs, kan man danne en sætning, som skal sendes sammen med ens kontaktoplysninger til boe@eskum.dk.

5. Gå på opdagelse i Danmarks ældste by

Man kan også tage en byvandring inde i Ribe. Gå forbi stormflodssøjlen og videre til Riberhus Slotsbanke, hvor man kan se Dronning Dagmar statuen. Derfra kan man fortsætte ind til Ribe Domkirke, hvor man kan se de tre statuer, Ansgar, Hans Tavsen og Hans Adolf Brorson. Man kan ved samme lejlighed kigge ind ad vinduerne til udgravningen ved Kannikegården.

Man kan ved samme lejlighed også gå på jagt efter Ribes mange mindetavler.

6. Ribe bys historie på Ribetapetet

Ribetapetet kan ses i grillhytten hos Ribe Byferie. Privatfoto

Hvis man ønsker at se en lidt anderledes fortolkning af Ribe Bys historie, kan man besøge Ribe Byferies grillhytte, hvor man kan se Ribetapet.

Det er den lokale kunstner, Bernd Hobohm, der har skabt tapetet. Her kan men se Ribes udvikling fra starten i vikingetiden til i dag.

Når man alligevel er på Ribe Byferie kan man leje en kano, og man kan sejle en tur på Ribe Å.

7. Gå på skattejagt i naturen

Hvis det kan være svært at få børnene ud i naturen, så lok dem med en skattejagt. Det er nemlig, hvad geocaching kan karakteriseres som. Man downloader en app og kan herinde finde steder, hvor andre har gemt små hilsener. Derfra kan man gå på jagt efter dem.

Det er en sjov familieaktivitet, der samtidig giver frisk luft og motion.

8. Leg på skaterbanen

Hvis man vil udenfor og bevæge sig eller sende sine børn ud, kan man besøge skaterbanen ved Ribe Fritidscenter. Stedet er populært, og der er rige udfoldelsesmuligheder med både skateboard og løbehjul.

9. Nyd Brammings grønne hjerte

Det er nogle reelle borde og bænke af massivt træ, Kaj Lykke Spejderne har fået og sat op mellem spejderhuset og Skøjtesøen. Foto: Martin Wilde

Hvis vejret er til det, er det måske en idé at medbringe påskefrokosten – eller den efterfølgende kaffe og kage – til anlægget ved Skøjtesøen i Bramming. Her har Kaj Lykke Spejderne netop opsat to nye borde- og bænke-sæt, som må bruges af alle, når spejderne ikke lægger beslag på dem. Der er en fin udsigt over Brammings grønne hjerte, der med de senere års renovering er blevet et særdeles nydeligt rekreativt område.

10. Vind i håret på diget

Er man til vind og blæst i håret kan en gåtur på diget ved Darum anbefales. Kør ud for enden af Sønderbyve, og parker bil eller cykel for neden af diget. Fra digets top er udsigten mod henholdsvis Esbjergs og Ribes skylines altid fascinerende at se.

Det er også en mulighed at tage ud til diget ved Kammerslusen ved Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce