Annonce
Ugeavisen Ribe

Ukrudt fylder på pladser i Ribe

Ukrudtet vokser uhæmmet på blandt andet Giørtz Plads i Ribe, men Esbjerg Kommune vil allerede i denne uge kigge på forholdene. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Nogle steder fremstår Ribes parker, gader og stræder smukke og velplejede. Mens det andre steder virker som om, de bliver glemt. Esbjerg Kommune vil allerede denne uge kigge på forholdene.
Annonce

Ribe: Ribe er blevet mere grøn hen over den seneste tid.

Det er dog ikke grøn på den måde, som de fleste ønsker det, men derimod grøn på den måde, at ukrudtet vokser frem på flere offentlige steder i byen.

UGE-Avisens redaktion har modtaget flere henvendelser fra borgere i Ribe og beboere i midtbyen om, at kommunen glemmer at holde områder og fjerne ukrudt flere steder.

Et af stederne er Giørtz Plads foran Borgerservice. Pladsen er ikke så flot, som den har været tidligere, for bænkene er ikke vedligeholdt, ligesom bede og fliser er fyldt med ukrudt. Det samme præger Odins Plads.

Henvendelserne kommer efter at det også har været diskuteret, at Ribe Banegård ikke fremstår særlig pæn, og det er jo for nogen det første man møder, når man ankommer til Ribe.

Annonce

Reduceret bemanding

Drifts- og anlægschef i Esbjerg Kommune, Morten Andersson, mener dog ikke, at problemer er så store, som man antyder.

Der er flere borgere der har henvendt sig, for at gøre UGE-Avisen opmærksom på mangel på vedligehold. Foto: Bo Maimburg

- Grundlæggende synes jeg, at Giørtz Plads og Odins plads ser fornuftige ud vedligeholdelsesmæssigt. Det kan ikke helt undgås, at det kommer lidt ukrudt eller græs op, specielt i ferien hvor vi kører med reduceret bemanding. Men vi får lavet en gennemgang af de to pladser i løbet at ugen, så de ser fine ud, skriver han i et svar til Ugeavisen Ribe.

DSB og BaneDanmark har forsømt at vedligeholde hække ved advarselslamperne ved jernbaneoverkørslen på Seminarievej. Privatfoto

Der er dog flere områder der holdes pæne, og der er parker, pladser og gader som ikke bliver glemt, for der er også kommet reaktioner som handler om, at Vedels Anlæg og Krygers Anlæg aldrig har været flottere og bedre vedligeholdt, end det er tilfældet nu.


Det kan ikke helt undgås, at det kommer lidt ukrudt eller græs op, specielt i ferien hvor vi kører med reduceret bemanding. Men vi får lavet en gennemgang af de to pladser i løbet at ugen, så de ser fine ud.

Morten Andersson, driftschef Esbjerg Kommune


Ud over de to pladser har der også floreret billeder på Facebook, hvor grene og træer dækker for vejskilte og advarselslamper ved jernbaneoverkørsler på Seminarievej og Obbekjærvej. Her er det dog ikke kommunen, der har forsømt, men henholdsvis DSB, BaneDanmark og en grundejer. I alle tilfælde vil Esbjerg Kommune tage kontakt til parterne for at udbedre forholdene.

Ukrudtet vokser uhæmmet på blandt andet Giørtz Plads i Ribe, men Esbjerg Kommune vil allerede i denne uge kigge på forholdene. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Et træ, der står på privat grund på Obbekjærvej, dækker for skiltet ved jernbaneoverkørslen. Det får vedkommende nu besked på at fjerne af Esbjerg Kommune. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce