Annonce
Ugeavisen Ribe

Unge finder drømmeuddannelsen via FGU i Ribe

Jeppe-Kiwi Bøge Pabst er begyndt i lære som kok, mens Nicolaj Kolb er gået i gang med chaufføruddannelsen. Begge har haft succesfulde forløb på FGU i Ribe, som har hjulpet dem på rette vej. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Flere unge, der går på FGU i Ribe, finder under det skoleforløb ud af, hvilken vej de vil gå og skolen hjælper også til personlig udvikling.
Annonce

Ribe: Hvor der er vilje, er der vej.

Det kendte ordsprog kan passe ind mange steder, og det passer også på to unge mænd fra Ribe.

21-årige Nicolaj Kolb og 24-årige Jeppe-Kiwi Bøge Pabst har nemlig nu begge fuldført FGU-uddannelsen der er den Forberedende Grunduddannelse på Lustrupholm og kommet et skridt videre mod et drømmejob.

- Efter 10. klasse og kort tid på SOSU skolen kunne jeg bare ikke klare at gå i skole mere. Jeg vidste ikke, hvad jeg ville ud over, at det skulle være en uddannelse, jeg kunne falde tilbage på, og den tror jeg, at jeg har fundet nu. FGU har gjort mig fagligt stærkere eksempelvis i forhold til samarbejde, og jeg er blevet mere selvsikker og glad, fortæller Nicolaj Kolb, der tilføjer, at han inden FGU også var inde på en dårlig sti, som han takket være vejleder på skolen Bjørn Edelmann Nielsen er kommet væk fra igen.

Nicolaj Kolb har nu fået en læreplads hos Marius Pedersen, hvor han skal uddanne sig som chauffør. Privatfoto

I sidste uge kunne han derfor begynde på chaufføruddannelsen i mesterlære hos Marius Pedersen. Det kom i stand efter, Nicolaj havde været i praktik der og siden fik tilbudt en læreplads.

Annonce

Fandt drømmelæreplads

For et år siden mødte UGE-Avisen Ribes journalist Jeppe-Kiwi Bøge Pabst til en snak om at være elev på FGU uddannelsen, og her var han i gang med det tredje forløb på skolen, denne gang i køkkenet, og det viste sig, at det var det rette sted for ham.

I oktober afsluttede han nemlig FGU, og han kom i stedet i mesterlære som kok på Restaurant Kammerslusen, som takket være FGU blev godkendt til at tage kokkeelever.

Jeppe-Kiwi Bøge Pabst fandt sin rette hylde i køkkenet på Lustrupholm, og nu er han kommet i mesterlære som kok hos Restaurant Kammerslusen. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

- Tidligere holdt jeg meget for mig selv, men nu tør jeg i højere grad at åbne op og snakke med andre. Der er ingen tvivl om, at FGU har hjulpet mig til at finde min vej, og jeg kunne ikke forestille mig, at jeg havde min drømmelæreplads nu, hvis jeg ikke havde været på FGU, siger Jeppe-Kiwi Bøge Pabst, der for et år siden fortalte, at han tidligere havde været rodløs og uvidende om, hvad han ville uddanne sig til.


Der er ingen tvivl om, at FGU har hjulpet mig til at finde min vej, og jeg kunne ikke forestille mig, at jeg havde min drømmelæreplads nu, hvis jeg ikke havde været på FGU

Jeppe-Kiwi Bøge Pabst


- Nu drømmer jeg om at blive en rigtig god kok, siger Jeppe, mens Nicolaj drømmer om at være et sted, hvor han føler sig tryg og kan have gode kollegaer.

Annonce

Andre spilleregler

Både Nicolaj og Jeppe understreger, at de anbefaler FGU til andre, der står i samme båd, som de gjorde tidligere.

- Hvis man eksempelvis lider af angst eller har svært ved at komme ud af døren, så er FGU en god mulighed. Der er andre spilleregler her end i en almindelig skole, og man kan også få hjælp til at løse forskellige problemer, man skulle gå med ud over skolen. Hvis man ønsker, at der skal ske en ændring og vil videre, så kommer det også til at ske, siger Nicolaj Kolb.

I UGE-Avisen Ribes artikel for et år siden fortalte dengang 19-årige Liva Andersen også om hendes drøm. Efter FGU blev hun optaget på sin drømmeuddannelse som pædagogisk assistent, men desværre lykkedes det ikke at komme videre på hovedforløbet, og derfor vender hun tilbage til FGU og dennes egu-linje. Denne kan gøre det lettere for hende at få en elevplads i en børnehave og derved give hende mere rutine og erfaring, hvilket bliver vægtet højt i uddannelsen som pædagogisk assistent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce