Annonce
Ugeavisen Ribe

Unge i klimastrejke i Ribe: Vi råber i kor – red vores jord

Godt og vel 70 mennesker deltog i demonstrationen, der startede foran Hotel Dagmar og sluttede på Giørtz Plads med musik, taler og kaffe. Foto: Tina Berthels Carlsen
For fjerde gang siden februar stod gruppen Fridays For Future Ribe bag en klimastrejke i Ribe midtby.
Annonce

Ribe: Budskabet var til at forstå, da omkring 70 mennesker mødtes foran Hotel Dagmar for at deltage i den fjerde klimastrejke.

- Vi råber i kor, red vores jord, råber 19-årige Karen Krogh Nielsen i megafonen.

Hun står, sammen med otte andre unge fra Ribe og omegn, bag Fridays For Future Ribe. Fridays For Future er en international organisation, der kort fortalt er skabt af den unge aktivist og miljøforkæmper Gretha Thunberg, der begyndte at strejke hver fredag for klimaet.

På kort tid spredte hendes budskab sig til hele verdens unge, og siden er utallige Fridays For Future-grupper dukket op verden over. Og også i Ribe.

- Vi startede gruppen i januar 2019, og vi er blevet taget så godt imod, fortæller Karen Krogh Nielsen.

Hun har sammen med de andre miljøforkæmpere i gruppen arrangeret i alt fire demonstrationer i Ribe. Alle demonstrationer, som de mener er lige vigtige, men dagens demonstration er virkelig aktuel.

- Strejken i dag er vigtig, fordi der i næste uge er klimatopmøde i New York, hvor Danmark skal lede indsatsen med at fremme global omstilling af energisektoren til bæredygtig energi. Derfor skal vi råbe de danske politikere op og få dem til at kæmpe for den vedvarende energi, fortæller Thea Fredslund Otzen, der er en af de ni bag Fridays For Future.

Det er fjerde gang i år at Fridays For Future Ribe står bag en klimastejke. Gruppen består af ni unge fra Ribe og omegn. Foto: Tina Berthels Carlsen
Annonce

Drømmer om en bedre fremtid

De skræmmende nyheder med oversvømmelser, brande og naturkatastrofer har haft stor betydning for Thea Fredslund Otzen og Karen Krogh Nielsens klimabevidsthed.

- Vi er bange for, hvad der er i vente, og fremtidsudsigterne er skræmmende, siger Karen Krogh Nielsen, der bliver bakket op af Thea Fredslund Otzen.

- Hvad skal der ske med Ribe, hvis der ikke bliver gjort noget? Vandstanden vil jo stige indenfor en overskuelig fremtid, og så er byen her ikke mere, siger hun.

Det er i stedet drømme om mere økologi, vedvarende energi og et mindre forbrug, der udgør håb og drømme hos de to klimaaktivister.

- Jeg håber på, at fremtiden er meget bedre, når jeg bliver gammel, end det den ser ud til at være nu, slutter Thea Fredslund Otzen.

Det regnvåde vejr var ingen hindring for de klimabevidste ripensere. Foto: Tina Berthels Carlsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce