Annonce
Ugeavisen Ribe

Unge skal igen fragtes hjem til jul i Ribe: - Det skal være hele byens projekt

Sidste år blev 47 unge ripensere fragtet hjem med bus fra de større byer, og i år håber initiativtager Morten Bøje Degn, at endnu flere virksomheder i Ribe vil bakke op. Privatfoto
Initiativtager til at fragte unge studerende hjem til Ribe til jul håber, at flere virksomheder i Ribe vil bakke op om ideen i år.
Annonce

Ribe: Sidste år blev en lang række unge studerende i landets større byer fragtet hjem i bus til Ribe. Det skete takket være et initiativ fra Morten Bøje Degn, filialchef i Sydbank Ribe, der straks fik flere andre virksomheder og butikker i Ribe. I år vil han gerne gentage succesen, men han ønsker sig, at endnu flere Ribevirksomheder bakker op på den ene eller anden måde.

- Det giver mening for både mig og de unge, for vi skal gøre noget for at differentiere os. Projektet her skal dog ikke bare være Morten og Peters projekt (Peter Lauritzen fra Kvickly Ribe, red.), men derimod hele Ribes projekt, siger Morten Bøje Degn, der fortæller, at de første tilkendegivelser allerede er tikket ind.

Annonce

Alle bør bidrage

Han har forståelse for, at det ikke er alle forretninger og virksomheder, der kan bidrage med lige meget økonomisk, men Morten Bøje Degn håber - og forventer - og en stor del af Ribes erhvervsliv vil bidrage.

- Vi vil jo helst have penge, for det er det, der gør, at de unge kommer hjem, men man må også gerne bidrage med et godt råd eller en idé til, hvordan tingene kan gøres. Man kan også bidrage ved at dele budskabet eller måske ved at kunne lave noget fedt markedsføring på det a la Ribevideoen. Jeg er modtagelig for alt, siger Morten Bøje Degn og tilføjer:

- Det værste ville være, hvis vi gjorde ingenting.

Annonce

Skal ikke glemme Ribe

I Morten Bøje Degns øjne kan et projekt som dette udvikle sig i uanede længder, hvis man blot kan drømme lidt.

- Det ultimative kunne jo være, at vi fik startet en bevægelse blandt Ribes erhvervsliv, hvor vi kan gøre noget for både de unge og turister, så de ikke glemmer Ribe. Vi kunne jo måske fragte unge hjem i påskeferien eller sommerferien også. Det er vigtigt, at vi gør noget ekstra for, at folk husker Ribe, og det kan også sikre en solid udvikling i vores område, siger han.

Det er planen, at der skal indsættes en ekstra bus i år, så der både vil være busser fra Århus, København og Odense. Derfor vil der også blive brug for flere penge i år.

Hvis man vil bidrage eller høre mere om projektet, kan man kontakte Morten Bøje Degn på mobj@sydbank.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce