Annonce
Ugeavisen Ribe

Urinlugt, glasskår og affald: Banegården i Ribe giver trist velkomst til gæster

Banegården i Ribe er forsømt i forhold til at byde byens gæster ordentligt velkommen. Både lokale og politikere ser gerne, at der sker noget nyt på banegården, efter at projekt Ribe Madstation er blevet droppet. Foto: Kåre Welinder
Ribe Banegård er slidt og trist, og derfor er den ikke værdig til at byde turister til byen og Vadehavet velkommen. Det mener både kommunens politikere og en lokal initiativtager, der vil give banegården et tiltrængt løft.
Annonce

Ribe: Tidligere på året blev planerne omkring Ribe Madstation med base i banegårdens bygning i Ribe skrottet. Det betyder, at bygningen og området omkring fortsat virker slidt og trist.

En gåtur hen af perronen taler sit tydeligt sprog. Vinduer, der er dækket til af falmede tæpper, glasskår og affald på banelegemet og beskidt murværk, mens den eneste form for pynt er tidstabeller og reklamer for Arriva-produkter. En dunst af noget ubestemmeligt, der kunne være urin, rammer gæster ved den rette vindretning, og det ærgerlige er, at Readania faktisk stod til at ville investere fire mio. kr. i bygningen og området, hvis projekt Ribe Madstation var blevet ført ud i livet.

- Jeg er ked af, at projektet omkring Ribe Madstation i banegårdsbygningerne aldrig blev til noget. Nu ligger bygningen igen øde hen med et Arriva-kontor og lejligheder, og jeg synes godt, at vi kunne byde gæster velkommen til Ribe på en bedre måde. Måske med reklamer for attraktioner, infotavler eller måske en nytænkning af hele banegårdsområdet, siger vært på Danhostel, Claus Pedersen, der forleden faldt i snak med en kvinde, som netop var ankommet med tog til Ribe og ikke kunne forstå, at en by med så mange kvaliteter kunne finde på at byde togrejsende velkommen til Danmarks ældste by og en af de smukkeste med en så trist banegårdsbygning.

Annonce

Vil se på, hvad der kan gøres

Claus Pedersen gav straks kvinden ret, og nu håber han, at sagen kan komme på den politiske dagsorden, og på den måde få sat gang i en forskønnelse af både bygning og banegård. Et forslag fra Claus Pedersen går på, at bygningen kunne blive hovedsæde for enten VisitRibe eller hjemsted for det nye turistsamarbejde Turismedestination Vadehavet, og borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) vil gerne være med til at sætte fokus på Ribes Banegård.

- Ribe Madstation ville have skaffet masser af aktivitet til området, men nu er situationen en anden, og nu bør der findes en ny løsning. Vi kan som kommune ikke poste en masse penge i Ribes banegård, men vi vil gerne være med til at se på, hvad der kan gøres, siger han og tilføjer, at det i så fald skal ske i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen og DSB Ejendomme, og at man gerne modtager idéer til, hvordan ankomsten til Ribe kan forskønnes.

Claus Pedersen er selv klar til at involvere sig i projektet.

- Jeg synes, Ribe fortjener en anderledes indgang til byen, og at den flotte bygning i sig selv fortjener bedre. Jeg vil gerne involvere mig i projektet, hvad enten det skal være butik, café, et aktiveringsprojekt eller omdannes til mindre lejemål for små virksomheder, men jeg kan ikke gøre det alene, siger Claus Pedersen.

Realdania

Både Realdania og en række lokale kræfter var klar til at skyde penge og kræfter i Ribe Madstation. Det projekt er løbet ud i sandet, men Claus Pedersen forklarer, at Realdanias tilbud på fire millioner kroner står ved magt indtil udgangen af juni måned.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce