Annonce
Ugeavisen Ribe

Vadehavscentret sendte rekordmange ud i Nationalparken i 2019

Klaus Melbye og de andre naturvejledere har i 2019 haft flere guidede rundvisninger i Vadehavet og på Vadehavscentret end nogensinde tidligere. Arkivfoto: Annett Bruhn
Besøgstallet faldt en smule, men derimod steg antallet af bookede ture og rundvisninger hos Vadehavscentret i 2019.
Annonce

Vester Vedsted: Ture for at se sort sol eller for at fange østers. Det er den type oplevelser, som rigtig mange - faktisk rekordmange - ønskede at få i 2019 fra Vadehavscentret.

Mens det samlede besøgstal er faldet en anelse fra 93.000 til 91.000, er antallet af bookede ture på Vadehavscentret steget ganske markant. 2019-sæsonen har nået et rekordhøjt antal af bookede ture og rundvisninger, der endda overstiger åbningsåret 2017.

- Vi har i denne sæson haft 1088 bookede ture, der er for grupper på otte personer og opefter på mellem to og syv timer, og det tal lå i 2018 på 1038 ture og 1030 i åbningsåret 2017. Jeg tror, det kan have noget at gøre med, at vi er begyndt at få mere fat i ungdomsgrupper som blandt andet gymnasier fra rundt omkring i Danmark. De er ved at finde ud af, at vi kan bygge ture på museet og ud i Vadehavet op om det pensum, de har i skolen, og rygtet om tilpasningen af undervisningen, tror jeg, er begyndt at sprede sig, siger Klaus Melbye, som er godt tilfreds med besøgstallet.

- Vi er faktisk stolte over at være på det niveau, vi har været i årene efter åbningen. Der falder tallene typisk, det har de også gjort her, men for os har det bare endnu engang været en meget travl sæson, siger leder af Vadehavscentret, Klaus Melbye.

Graver man et stik dybere ned i tallene ser man, at antallet af rundvisninger på centret er faldet fra 397 i åbningsåret til 238 i 2019, mens ture med naturvejledning i Vadehavet omvendt er steget brat fra 633 til 850 i samme periode.

- Langt de fleste af vores bookede ture går i dag ud af huset, og det betyder, at vi har konverteret vores rundvisninger til ture ud i naturen, og vi er glade og stolte over, at folk bliver ved med at besøge naturen i området, siger Klaus Melbye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce