Annonce
Ugeavisen Ribe

Varmen stiger alle steder, men ikke på Ribe Fjernvarme: Her er hemmeligheden bag den stabile og billige varme i Ribe

Driftsleder Richard Boisen og værkets formand, Henrik Holst, har igennem mange år arbejdet på at gøre stedet så driftssikker som muligt og det lønner sig nu med stabile varmepriser.Foto: Bo Maimburg
Ribe Fjernvarme har succes med at satse på flere forskellige varmeformer, og det har betydet, at de ikke har varslet tårnhøje prisstigninger, i en tid hvor alt andet stiger.

Ribe: Det helt store samtaleemne i Danmark igennem starten af året er som bekendt stigende priser på det ene og det andet. Priserne på el og i særdeleshed varme er flere steder steget eksplosivt.

Men på Ribe Fjernvarme har man på næsten mirakuløs vis kunnet holde priserne i ro.

Og hvad er det, de har gjort anderledes?

Annonce

- Det er selvfølgelig rart og også usædvanligt, at vi har undgået prisstigninger, og årsagen er, at vi har flere strenge at spille på. Det er da gået nogenlunde godt, men vi kan jo ikke garantere noget, og vi kan heller ikke sige, at der ikke kommer prisstigninger. Men vi har da ingen planer om det, fastslår driftsleder Richard Boisen.

Værket bruger kun naturgas i spidsbelastningsperioder, og da de udvidede i Tangekvarteret, fik de muligheden for at investere i en flisbrænder, og havde de ikke haft den mulighed havde situationen været en helt andet.

De bruger kun flis, der kommer fra de lokale skovdistrikter fra Oksbøl i nord til Pamhule skov i syd, og det betyder også, at det er bæredygtigt.


Det er klart, at det glæder os alle, at vi kan levere varme til en god pris. Men når benzin og diesel stiger i pris er der jo en risiko for at fragten stiger. Og det vil vi jo kunne mærke, men jeg tror bestemt ikke der kommer prisstigninger lige foreløbig.

Richard Boisen


Formanden for værket er enig med driftslederen.

- Det er klart, at det glæder os alle, at vi kan levere varme til en god pris. Men når benzin og diesel stiger i pris er der jo en risiko for, at fragten stiger. Og det vil vi jo kunne mærke, men jeg tror bestemt ikke, der kommer prisstigninger lige foreløbig. Vi arbejder hele tiden på at optimere ledningsnettet, og vi har haft eksterne rådgivere til at kigge på værket, og de kunne ikke se, at der var noget vi kunne gøre for at styrke værket, siger Henrik Holst.


Håber på en stor udvidelse


Driftslederen og formanden håber, at de snart kan gennemføre en udvidelse i Øster Vedsted, Lundgaardsvej, Jernkærvej og i industrikvarteret.

Men det kræver snart tilslutning.Det er muligheden for at satse på flere forskellige ”heste” og varmeformer der har gjort, at Richard Boisen og Henrik Holst har kunnet glæde kunderne med billig varme. Foto: Bo Maimburg

- Vi mangler stadig 90, der tilslutter sig i Øster Vedsted og omkring 30 på Lundgårdsvej og Jernkærvej, men vi håber selvfølgelig, at de kommer. Og så mangler vi de store virksomheder i Industrikvarteret, men det er jo en længere beslutningsproces, der er bag, siger Richard.

- Vi tror på, at det lykkes, men vi skal op på det rigtige antal, ellers vil det være for dyr en løsning for alle. Og hvis det ikke lykkes nu, kommer det ikke til at ske, så det er nu eller aldrig, siger Henrik Holst som en direkte opfordring til at indbyggerne i de nævnte melder sig.

Der er deadline 28. april så det er jo lige om lidt.Ribe Fjernvarme

Ribe Fjernvarme er startet i 1950 i Sct. Nicolaigade, som et brunkuls fyret varmeværk, der senere blev ombygget til at fyre med Heavy fuel. I 1987 blev der installeret tre kombinerede olie og naturgaskedler. Værket på Mosevej er opført i 1970´erne som oliefyret og senere udbygget med kulfyring som kommunalt varmeværk. I 1996 blev kulfyringen nedlagt, og værket overgik til kraftvarme med to biogas- og tre naturgasmotorer. Ribe Fjernvarme fusionerede med Ribe Kommunale værk, Ribe Boligforening og Ribelund i 2002, således at hele Ribe by kom under Ribe Fjernvarme. Ribe Fjernvarme forsyningsområde er løbende udvidet, og den største udvidelse kom i 2011 da Tange blev konverteret til fjernvarme. Værket blev i den forbindelse udvidet med biomassekedel og en elkedel. De arbejder lige nu på at udvide i Øster Vedsted og i Lustrup.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce