Annonce
Ugeavisen Ribe

Vejdirektoratet får lov til at føre vej bagom Skovgrillen i Ribe

Tegningner viser, hvordan vejen skal gå bagom Skovgrillen.
Naturfredningsforening får ikke medhold i klage om det fredede dige, der hindrede Vejdirektoratet i at lægge stillevej bagom Skovgrillen i Ribe.
Annonce

Esbjerg: I marts 2019 klagede Danmarks Naturfredningsforening over, at Esbjerg Kommune havde givet Vejdirektoratet dispensation til at anlægge en vej gennem et fredet dige bag Skovgrillen i Ribe Nord.

Men nu har Esbjerg Kommune fået medhold, og derfor kan vejen, der vil gå øst om Skovgrillen, nu anlægges. Det har Miljø- & Fødevareklagenævnet afgjort. Klagen gik ellers på, at Danmarks Naturfredningsforening ønskede, at der skulle vises hensyn til den kulturarv og biodiversitet, der er forbundet med det gamle dige. Med afgørelsen kan Vejdirektoratet hermed gå i gang med næste skridt i vejarbejdet, og det sætter projektleder Mike Boesen pris på.

- Det betyder meget for de folk, der bor der. I uge 8 kan ekspropriationsforretningerne langs Plantagevej dermed gå i gang for den nye vej, og vi er glade for, at den sidste del af vejen bag om Skovgrillen nu er med også, siger han.

I afgørelsen er der lagt vægt på, at de trafik- og sikkerhedsmæssige hensyn i området vejer tungest, og dermed regner Mike Boesen med, at arbejdet med at anlægge den nye vej igennem plantagen øst for den nye vej kan gå i gang snarest muligt efter ekspropriationen i uge 8.

Stillevejen skal gå parallelt med den firesporede rute 11. Den er adskilt af en støjskærm og skal bruges af beboerne langs Plantagevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce