Annonce
Ugeavisen Ribe

Veteranbiler vises frem i Ribe i coronaens skygge

Veteranbiler tiltrækker stadig mennesker til Hovedengen i Ribe hver tirsdag aften, hvor arrangørerne imidlertid opfordrer til, at man følger de gældende coronaregler. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Coronavirussen sætter som så meget andet også præg på Ribe Classic, som dog for tiden fortsat tiltrækker mennesker og veteranbiler til Hovedengen i Ribe hver tirsdag.
Annonce

Ribe: Der bliver igen i år peget, kigget nysgerrigt og snakket en hel del om biler på Hovedengen i Ribe tirsdag aftener. Det traditionelle Ribe Classic tiltrækker nemlig stadig veteranbiler og mennesker til byen.

Dog er Ribe Classic fra officiel side egentlig aflyst i år, men Frank Mosegaard, der er en af mændene bag det ugentlige arrangement, fortæller, at rigtig mange veteranbilinteresserede  og -ejere skriger efter at komme og mødes med ligesindede. Og derfor er der uge efter uge fortsat gamle biler på Hovedengen hver tirsdag aften - dog en del færre end tidligere år.

- Jeg hører hver uge fra folk, som spørger om det er okay, at de kommer til Ribe, og hver gang siger jeg, at man skal forholde sig til coronareglerne. For tiden siger de jo, at det er okay med forsamlinger op til 100 mennesker, og det skal vi overholde, og når vi gør det, kan man sagtens dyrke interessen for veteranbiler, siger Frank Mosegaard.


Biler er mere interessante, jo ældre de bliver. Jeg kan rigtig godt lide at komme her til Ribe for at dyrke den interesse, og så kan jeg jo også selv gå rundt og drømme, når jeg kigger på de andre biler

Markus Berg, Højer


UGE-Avisen Ribes journalist tog selv et smut ned forbi Hovedengen. Her tiltrak en stor rød Thunderbird naturlig interesse, ligesom folk også kiggede på en Trabant og andre veteranbiler.

Annonce

Ældre biler er mere interessante

Nogle af dem, der holdt i sin veteranbil, var Markus og Birgit Berg fra Højer. De havde sat deres campingstole op ved siden af deres Volkswagen T2 fra 1979 i den velkendte rød-hvide farve og det velkendte interiør og hævetag.

En af Markus Bergs veteranbiler er en velkendt Volkswagen T2 fra 1979, som han gerne viser frem på Hovedengen i Ribe til Ribe Classic. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg er med årene begyndt at interesse mig mere og mere for biler og især dem, der fandtes dengang jeg selv fik kørekort. Biler er mere interessante, jo ældre de bliver. Jeg kan rigtig godt lide at komme her til Ribe for at dyrke den interesse, og så kan jeg jo også selv gå rundt og drømme, når jeg kigger på de andre biler, fortæller Markus Berg, der ud over T2'eren også har en Fiat 128 og en Fiat X1-9 derhjemme.

- I 1984 byggede jeg selv en tilsvarende T2 op fra bunden, men den solgte jeg nogle år efter, og da en kammerat for nogle år siden solgte en den her T2, så slog jeg til, fordi jeg gerne ville have en veteranbil igen, lyder det fra Markus Berg, inden han går ud for at kigge på de andre biler, der holder på Hovedengen.

Det er både store og små, der får noget ud af at kigge på veteranbilerne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Veteranbiler tiltrækker stadig mennesker til Hovedengen i Ribe hver tirsdag aften, hvor arrangørerne imidlertid opfordrer til, at man følger de gældende coronaregler. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Markus Berg er vil med veteranbiler, og han nyder at tage til Hovedengen i Ribe for at dyrke den interesse. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Ribe Classic Hovedengen 2020
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce