Annonce
Ugeavisen Ribe

Voksne skal bygge, unge skal lege: Ribe Vikingecenter vil engagere nye og flere frivillige

Til efteråret begynder byggeprojektet på ringvolden på Ribe VikingeCenter, og her skal frivillige gerne give en hånd med. Illustration: Ribe VikingeCenter
Ribe VikingeCenter vil inddrage flere frivillige voksne til byggeri ved ringvolden, mens de med fritidstilbud også vil engagere og børn og unge. Derfor holdes der en introdag den 17. juni, hvor man kan snuse til mulighederne.

Ribe: Når Ribe VikingeCenter til efteråret begynder at bygge palisade, portindgang og huse ved ringvolden, vil projektets anden del - den sociale del - være godt i gang.

En del af projektet omfatter nemlig, at det er frivillige, der skal være med til at opføre og gennemføre det. I den anledning skal der etableres en medbyggergruppe.

- Det giver rigtig meget mening, at dette projekt også appellerer til en bred folkelig interesse i lokalområdet. Vi vil gerne mobilisere nogle helt nye målgrupper, blandt andet voksne, der ikke nødvendigvis er inkarnerede vikinger, ikke nødvendigvis vil trække i vikingedragt og formidle til publikum, men gerne 'bare' vil søge et fællesskab omkring en vikingerelateret interesse. Sådan kan man også involvere sig i Ribe VikingeCenter, fortæller Anna Bech Lund, der er projektkoordinator på Ribe VikingeCenter.

Annonce

Centret modtager allerede henvendelser fra personer, der gerne vil være med til byggeriet på ringvolden, som påbegyndes i oktober. Det kræver ikke, at man er tømrer. Bare hænderne er godt skruet på, og man er praktisk anlagt, så kan man melde sig til gruppen af medbyggere.

-Det er ikke nødvendigt at have byggeerfaring for at være med. Derimod er det vigtigere at have en lyst til at lære, hvordan man arbejder med træ på vikingemanér, siger Anna Bach Lund, der tilføjer, at man med projektet også opgraderer forholdene for de frivillige.

-  Med det nye ringvoldsanlæg kan vi stille de frivillige bedre faciliteter i udsigt og sætte stærkt ind på at skabe nye kontakter og fællesskaber. Det, der i sidste ende forbinder os, er identitet og en vis portion stolthed over Ribe-egnens helt særlige rolle i vikingetidshistorien, siger Anna Bech Lund.

Nye fritidstilbud

Det er ikke kun de voksne, som Ribe VikingeCenter vil engagere. Også flere børn skal ind og snuse til det at være viking.  Til efteråret starter således to spritnye fritidstilbud til børn og unge, som måtte gå rundt med en viking i maven.

Børn mellem 7-12 år kan så gå til Viking og prøve kræfter med en lang række spændende udfordringer, som rigtige vikinger skal kunne beherske. Imens kan de lidt ældre mellem 13 og 17 år slippe fantasien løs og overgive sig til Vikingerollespil i centrets enestående vikingemiljøer.

For at lade interesserede vide mere om enten medbyggergruppen eller børneaktiviteterne, vil der torsdag den 17. juni klokken 16 blive holdt en introdag på Ribe VikingeCenter.

- Det er for dem, der overvejer enten at melde sig til medbyggergruppen, Viking! eller Vikingerollespil, men først gerne lige vil møde os, se stedet og høre mere om aktiviteterne. Vores håb er, at vi kan folk kan få oplevelsen af, at Ribe VikingeCenter er et sted for de lokale. Vi forventer, at introdagen giver os den første indikation på, hvor stor interesse der er, og hvilke emner, der især efterspørges, siger Anna Bech Lund.

Torsdage bliver ankerpunkt

Med byggegruppe og fritidstilbud for børn og unge er det tanken, at torsdage kan blive den dag, hvor familier er på Ribe VikingeCenter med de voksne i byggegruppen og de unge til en af fritidsaktiviteterne.

Ribe VikingeCenter samarbejder i dag med fire lokale foreninger inden for kampteknik, islænderheste, bueskydning og smedning. Foruden dem medvirker adskillige frivillige vikingegrupper (reenactors) i formidlingen.

Byggeriet på ringvolden og etableringen af nye fritidsaktiviteter er et tre årigt projekt, der løber fra 2021 til 2024.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce