Annonce
Ugeavisen Ribe

Vikingemarked holdes i Ribe, hvis vikingecenter må holde åbent

Mikkel Fisker Laursen og Christin Vesterager Clausen er den nye lederduo på Ribe VikingeCenter, og noget af det første de skal afklare er, om de kan afholde det årlige internationale vikingemarked. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det internationale vikingemarked gennemføres, hvis Ribe Vikingecenter har lov til at holde åbent i den første uge af maj.
Annonce

Ribe: En af forårets store begivenheder i Ribe er det internationale vikingemarked på Ribe VikingeCenter. Men i år bliver markedet nok ikke så internationalt, hvis det afholdes.

- Vi ved allerede nu, at vi med høj sandsynlighed ikke vil have hverken hollandske gæster eller frivillige, og de plejer at fylde en del på markedet. I stedet går vi efter en plan A, der hedder, at vi kan afholde forholdsvis normalt, siger Christin V. Clausen, der er leder sammen med Mikkel Fisker Laursen.

Hun påpeger, at man får foræret en ekstra dag til markedet, da det begynder Store Bededag, hvor mange danskere som bekendt har fri.

Vikingecentret er ikke på samme måde afhængig af et forsamlingsforbud, og det mest afgørende er derfor, om museer som deres får lov til at holde åbent.

- Vi kan som alternativ undlade at have programpunkter, hvor folk stimler sammen og tilføje flere decentrale oplevelser. Vi har jo mange udendørs kvadratmeter, så der vil være god plads til, at man kan gå i sin egen lille enhed. Vi er nok længere i planlægningen nu end andre år, men samtidig er mere jo usikkert, så på den måde er vi ikke så langt, siger Christin V. Clausen.

Hun understreger desuden det store behov for, at markedet kan blive afholdt.

- Vi har brug for det her marked som befolkning. Vi savner jo at kunne lave noget, der giver en ny energi. Det hiver dog ikke tæppet under hverken os som nye ledere eller på vikingecentret, hvis vi ikke kan holde markedet. Vi strækker os til, at hvis vi må holde åbent, så holder vi markedet, siger Christin V. Clausen.

Årets vikingemarked er planlagt til at vare fra den 30. april til den 7. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce