Annonce
Ugeavisen Ribe

Vikingemuseum i Ribe vil holde julemarked

Kenneth Mørk er idémanden bag det kommende julemarked, der skal give mere stemning og hygge i foredragssalen på Museet Ribes Vikinger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Nørklere og andre kreative folk søges til at have en stand på nyt julemarked på Museet Ribes Vikinger i hele december.
Annonce

Ribe: Ribe er i forvejen fyldt med aktiviteter i løbet af december, men i år er det endnu et tiltag på vej, som skal skabe endnu mere julehygge og -stemning. Sydvestjyske Museer vil nemlig have et julemarked på Museet Ribes Vikinger gennem hele julemåneden, og manden bag ideen, Kenneth Mørk, tror, det kan give Ribe noget ekstra godt.

- Ribe har mange gode aktiviteter, der fylder drypvist i december, så jeg tænkte, at der skulle være noget, som var mere vedvarende. Det er det her julemarked, og så tror jeg også, at det kan give lidt mere trafik på museet, siger Kenneth Mørk, der er ansat på Sydvestjyske Museer for at udvikle museerne og åbne dem op for omverden.

Markedet på Museet Ribes Vikinger vil foregå hver eneste dag fra den 30. november og frem til den 22. december i museets foredragssal, og det er meningen, at markedet skal have 10-15 stande med noget hånd- og hjemmelavet.

- Der er mange nørklere og kunsthåndværkere her i Ribeområdet, så vi vil gerne have noget lokalt ind på museet. Det kan være alt det, som folk bruger deres fritid på at lave, og det behøver ikke at have et decideret juletema, forklarer Kenneth Mørk, som nævner strik, flet og hjemmelavet snap som muligheder.

Meld dig til

Hvis du vil have en stand på julemarkedet - eller høre mere om det - kan du kontakte Ulla Hollænder på telefon 76163960 eller på mail uho@sydvestjyskemuseer.dk

Det er gratis at få en stand, men man skal dog give 10 procent af sin omsætning videre til Børns Voksenvenner. Alt, der skal sælges på julemarkedet, skal på en eller anden måde være hjemmelavet.

Markedet kommer til at have åbent hverdage klokken 12-16 og weekender klokken 10-16.

Annonce

Støtter Børns Voksenvenner

Det er gratis for dem, der vil have en stand på markedet, og Museet Ribes Vikinger sørger for at finde folk, der kan passe standene noget af tiden i løbet af december. Kenneth Mørk tilføjer dog, at man skal give ti procent af sin omsætning i løbet af måneden. De vil så sammen med ti procent af museets entreindtægter samt bidrag fra nogle lokale virksomheder blive givet til foreningen Børns Voksenvenner.

- Børn og jul hænger jo sammen, så vi vil gerne give dem lidt ekstra. Det er de selvfølgelig jublende lykkelige over, og hvis vi i alt kan give dem 50 til 60.000 kroner, så vil jeg være rigtig glad. Mindre kan dog også gøre det, siger Kenneth Mørk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce