Annonce
Ugeavisen Ribe

VisitRibe ønsker at få en shuttlebus

VisitRibe ønsker, at der kommer en bedre busforbindelse fra Ribe til blandt andet Vadehavscentret. Foto: René Aunsbjerg Fogh

VisitRibe har i et høringssvar til Sydtrafik angivet, at man ønsker at få bedre offentlig transport til blandt andet Vadehavscentret.

Annonce

Ribe: Når Sydtrafik skal regulere deres køreplaner, der træder i kræft til næste sommer, har VisitRibe et højt ønske. Det går ud på, at der indsættes en shuttlebus, som kan betjene attraktioner, overnatningssteder og Ribe midtby. Mere præcist er det steder som Ribe VikingeCenter, Vadehavscentret, Storkesøen og Ribe Camping, der kunne betjenes.

- Et af vores ønsker er bedre offentlig transport til Vadehavscentret. Vadehavscentret havde sidste år 116.000 besøgende, og dertil kommer rigtig mange besøgende, specielt i juli og august, der gerne vil med traktorbusserne til Mandø. Desværre er der ingen busser i højsæsonen, da det jo kun er skolebusser, der kører. Vi oplever en del gæster, der er udfordret på transporten, og det kunne måske også minimere trafikken både mod Vester Vedsted og i Ribe midtby i højsæsonen, skriver turistchef Jane Madvig Søndergaard i et høringssvar.

Hidtil har turister, der vil til Vadehavscenteret med offentlig transport, brugt flextrafik. Hos Sydtrafik har man besluttet, at der skal være en nedre grænse på 100.000 besøgende på en attraktion for, at det kan betjenes med en bus i timen på hverdage, men da Vadehavscentret i år har haft cirka 70.000 gæster, lever stedet ikke op til den grænse.

Hos Teknik og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune bakker man op om ønsket om at finde en løsning, selv om det ikke er muligt at få kørslen udvidet inden for den eksisterende budgetramme.

- Vi har i udvalget bedt forvaltningen om at kigge på hvilke muligheder, der er. Det dur ikke, at der ikke kører nogen bus ud til Vadehavscentret, når det er højsæson, og det skal gerne være muligt, siger formand for Teknik og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Bedre bybusforbindelse

Ud over ønsket om at få en shuttlebus ønsker Esbjerg Kommune også at forbedre forbindelserne for bybussen i Ribe. I dag kører bybussen i en sløjfe omkring Tange og Nørremarken, men eksempelvis er det ønsket, at butikkerne på Trojels Knæ samt på Moltkes Alle betjenes bedre. Afstanden fra nærmeste busstoppested til butikkerne er i dag inden for det vedtagne serviceniveau, men Teknik & Miljø anbefaler, at Sydtrafik undersøger, om der er behov for justeringer af ruteforløb og afgangstider på Ribe Bybus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce